Scrooged

Uit B&G Wiki
Periode2010, 2011
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreReportage,
Human interest
Decennia2010-2019
Lengte24'00"
MediumTelevisie

Scrooged (2010) titel.jpg Scrooged (2010).jpg


Beschrijving

Vind je dat je beste vriend de afgelopen jaren is veranderd in een hardvochtige grootverdiener en lukt het je niet om dit aan zijn verstand te brengen? Of slaag je er niet in om je onzekere vriendin ervan te overtuigen dat ze veel meer in haar mars heeft dan ze denkt? Schakel dan de hulp in van Scrooged.

De vrienden en familie van Edgar maken zich zorgen om hem. Edgar is passief, heeft geen opleiding afgerond en dreigt zijn huis te verliezen. Hij lijkt het allemaal wel best te vinden. In Scrooged wordt Edgar geconfronteerd met zijn verleden, heden en toekomst, in de hoop dat het zijn ogen opent en dat hij zijn leven weer oppakt. Samen met vrienden en familie wordt hij geconfronteerd met de gevolgen van zijn levensstijl.

Makers

Presentatie Anne-Mar Zwart (2010), Manuel Venderbos (2011)

Commentaar Klaas van Kruistum (2010)

EO

Blue Circle

Achtergrondinformatie

Het programma is een van de experimentele programma's die worden uitgezonden in de TV Lab -themaweek van Nederland 3. Programmamakers krijgen de kans om vernieuwende programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. De kijkcijfers en het oordeel van een grootschalig kijkerspanel bepalen mede of de pilot voldoende aanleiding geeft voor een vervolgserie. De vervolgserie wordt uitgezonden in 2011.