Wie is De Mol?

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2007
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte32’12”
MediumTelevisie


Beschrijving

In het documentaire programma Profiel wordt de vraag gesteld: Wie is Linda de Mol? Jan van Galen en Jan-Cees ter Brugge gaan op onderzoek over Linda de Mol. Ze proberen een portret over haar persoonlijkheid en haar loopbaan als presentatrice, actrice, zakenvrouw en hoofdredactrice te schetsen. De documentaire vertoont de geboorteplaats en het gezin waarin zij is opgegroeid. Hierbij komen de gezondheidsproblemen, die ze als jong kind heeft gehad, aan bod. Verder wordt ze als carrièrevrouw en werkende moeder neergezet. In de documentaire komt er kritiek op haar acteerprestaties en op de verandering van braaf burgerlijk meisje naar een wat wilder imago.

De documentaire bevat verschillende interviews over Linda de Mol met Ger Lammens (een societyverslaggever), Cees den Daas (oud-directeur TROS), Bert Maussen (imagostrateeg), Helmut Hetzel (correspondent Die Welt), Coco de Meyere (styliste), Cecile Narinx (hoofdredactrice Elle), Pollo de Pimentel (regisseur Spangen) en Annemarie Oster (regisseur/recensent). Het bevat tevens oud archiefmateriaal van John de Mol Sr. tijdens een voorronde van het Songfestival in 1963 en diverse fragmenten van Linda de Mol als presentatrice en actrice.

Makers

Samenstelling & regie Jan van Galen, Jan Cees ter Brugge

Commentaar Philip Freriks

Montage Gijs Westerman

Camera Jan Cees ter Brugge, Peter Rutting

Fotografie Joost Vlieger

Leaderontwerp Paul Vleeshouwer

Leadermuziek Jeroen Kuitenbrouwer

Research Hanneke Bouwsema

Chromakey Bastiaan Mooijman

Productie Maria Heidemann

Producent Morton Hill Media

Eindredactie KRO Anton Fasel

Productie Profiel Jorge van der Heijden, Hedy Uilenberg

Eindredactie Profiel Marc Josten

KRO

Achtergrond Informatie

In de documentaire Wie is De Mol? is er geen direct interview met Linda de Mol. Ze heeft namelijk niet mee willen werken aan deze uitzending. Hierdoor is het voor de maker niet mogelijk geweest om gebruik te maken van bepaalde (controversiële) scènes uit de programma’s waarin zij gespeeld heeft. De mensen uit haar directe omgeving zijn kennelijk ook gevraagd om niet mee te werken. Dit hebben de makers gemerkt door het feit dat er weinig mensen zich beschikbaar hebben gesteld voor een interview.