Lisette Hordijk: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(3 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Persoon
{{ Infobox Persoon
| illustratie = Lisette_Hordijk.png
| illustratie = FTA001021106_006_con.png
| naam      = Lisette Hordijk
| naam      = Lisette Hordijk
| geboorte_datum  = 26 december 1946
| geboorte_datum  = 26 december 1946
Regel 12: Regel 12:
| trivia = [[Trivia: Lisette Hordijk|Trivia]]
| trivia = [[Trivia: Lisette Hordijk|Trivia]]
| gallery = [[Gallery: Lisette Hordijk|Gallery]]
| gallery = [[Gallery: Lisette Hordijk|Gallery]]
| onderschrift = Lisette Hordijk
| onderschrift = Lisette Hordijk (1975)
| externe_info =  
| externe_info = [http://www.beeldengeluid.nl/omroepers Dossier Beeld en Geluid: omroepers, het verdwijnen van een vak]
| media = <imagemap>
Image:Audio.png|
rect 0 4 26 25 [http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/Audio:_Lisette_Hordijk  Audio fragmenten]
desc none
</imagemap>
| catalogus = [[Lisette Hordijk in de media]]
| catalogus = [[Lisette Hordijk in de media]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Lisette Hordijk]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre van Lisette Hordijk]]
}}
}}


Lisette Hordijk is geboren in Voorburg. Haar prille kinderjaren brengt ze echter door in Indonesië. In 1950 keert het gezin Hordijk terug naar Nederland en gaat ze naar school. Na de MMS volgt Lisette de opleiding directiesecretaresse aan het instituut Schoevers. Na deze opleiding gaat ze ook als zodanig aan de slag. Samen met haar toenmalige man verhuist ze naar het Gooi. Indirect komt ze door deze verhuizing in aanraking met de omroep.
Lisette Hordijk is geboren in Voorburg. Haar prille kinderjaren brengt ze echter door in Indonesië. In 1950 keert het gezin Hordijk terug naar Nederland en gaat ze naar school. Na de MMS volgt Lisette Hordijk de opleiding directiesecretaresse aan het instituut Schoevers. Na deze opleiding gaat ze ook als zodanig aan de slag. Samen met haar toenmalige man verhuist ze naar het Gooi. Indirect komt ze door deze verhuizing in aanraking met de omroep.


Eén van haar kennissen is NCRV-omroepster [[Rieke van Epen]]. Wanneer deze besluit op te houden met omroepen geeft ze Lisette (zonder medeweten van Lisette), door bij de [[NCRV]] als mogelijke opvolgster. Een half jaar later wordt ze opeens gebeld en uitgenodigd voor een screentest. Lisette is onder de indruk van de mededingers; veel mensen van NCRV-radio die met schijnbaar gemak de tests doorlopen. De wijze waarop Lisette het interviewonderdeel van de screentest doorkomt is echter uitstekend en ze krijgt de job.
Eén van haar kennissen is NCRV-omroepster [[Rieke van Epen]]. Wanneer deze besluit op te houden met omroepen geeft ze Hordijk (zonder haar medeweten), door bij de [[NCRV]] als mogelijke opvolgster. Een half jaar later wordt ze opeens gebeld en uitgenodigd voor een screentest. Hordijk is onder de indruk van de mededingers; veel mensen van NCRV-radio die met schijnbaar gemak de tests doorlopen. De wijze waarop Hordijk het interviewonderdeel van de screentest doorkomt is echter uitstekend en ze krijgt de job.


In 1975 begint Lisette met haar werkzaamheden als omroepster. Collega [[Diane van Hulst]] werkt haar in en na een aantal keer ‘geoefend’ te hebben tijdens de middaguitzendingen op de zaterdag en woensdag draait ze volledig mee. Uiteindelijk werkt ze maar liefst 17 jaar als omroepster voor de NCRV en is hierdoor één van de prominente gezichten van de omroep
In 1975 begint Hordijk met haar werkzaamheden als omroepster. Collega [[Diane van Hulst]] werkt haar in en na een aantal keer ‘geoefend’ te hebben tijdens de middaguitzendingen op de zaterdag en woensdag draait ze volledig mee. Uiteindelijk werkt ze maar liefst 17 jaar als omroepster voor de NCRV en is hierdoor één van de prominente gezichten van de omroep


Lisette werkt in eerste instantie uitsluitend als omroepster. Een carrière als presentatrice ambieert ze niet. Slechts incidenteel presenteert ze een programma. Meestal zijn dit eenmalige of feestelijke jubileumuitzendingen van programma’s. Zo presenteert ze ''[[Koper in kerstsfeer]]'' en ''[[U zij de glorie]]''. Ook neemt ze de presentatie voor haar rekening van de speciale uitzending ''[[Het Wereld Natuur Fonds Gala]]'' met hierin [[Prins Bernhard]] en het feestelijke programma ''[[Zij die geluk brengt]]'' ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koningin Beatrix. Vanaf 1988 is ze bovendien als omroepster ook te horen op de radio. Hiervoor verzorgt ze naast presentatie ook de regie. In deze hoedanigheid werkt ze bij [[Radio 2]], [[Radio 5]] en de klassieke zender [[Radio 4]].
Lisette Hordijk werkt in eerste instantie uitsluitend als omroepster. Een carrière als presentatrice ambieert ze niet. Slechts incidenteel presenteert ze een programma. Meestal zijn dit eenmalige of feestelijke jubileumuitzendingen van programma’s. Zo presenteert ze ''[[Koper in kerstsfeer]]'' en ''[[U zij de glorie]]''. Ook neemt ze de presentatie voor haar rekening van de speciale uitzending ''[[Het Wereld Natuur Fonds Gala]]'' met hierin [[Prins Bernhard]] en het feestelijke programma ''[[Zij die geluk brengt]]'' ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koningin Beatrix. Vanaf 1988 is ze bovendien als omroepster ook te horen op de radio. Hiervoor verzorgt ze naast presentatie ook de regie. In deze hoedanigheid werkt ze bij [[Radio 2]], [[Radio 5]] en de klassieke zender [[Radio 4]].


Mede door haar vrolijke verschijning is Lisette een graag geziene gast in programma’s van anderen. Zo is ze te zien in ''[[Farce Majeure]]'', ''[[Dinges]]'' en ''[[It’s all in the game]]''. Het programma waar ze echter het meest te gast in is geweest is ''[[AVRO’s Sterrenslag]]'', maar liefst 5 keer gaat ze de sterrenstrijd aan. Lisette is hiermee één van de eerste NCRV-gezichten die aan een dergelijk programma meewerkt. Ook memorabel is het optreden van het nummer “De telefoontango” dat ze samen met [[Frank Masmeijer]] zingt in ''[[De Holidayshow]]''.
Mede door haar vrolijke verschijning is Hordijk een graag geziene gast in programma’s van anderen. Zo is ze te zien in ''[[Farce Majeure]]'', ''[[Dinges]]'' en ''[[It’s all in the game]]''. Het programma waar ze echter het meest te gast in is geweest is ''[[AVRO’s Sterrenslag]]'', maar liefst 5 keer gaat ze de sterrenstrijd aan. Hordijk is hiermee één van de eerste NCRV-gezichten die aan een dergelijk programma meewerkt. Ook memorabel is het optreden van het nummer “De telefoontango” dat ze samen met [[Frank Masmeijer]] zingt in ''[[De Holidayshow]]''.


In 1991 besluit de NCRV dat het tijd is voor nieuwe omroepsters. Lisette en haar collega [[Thari Schröder]] worden op niet bepaald subtiele wijze aan de kant gezet, dit tot groot ongenoegen van veel NCRV leden. Naar eigen zeggen verliest de NCRV door haar en Thari te ontslaan 2000 leden en ontvangt de omroep stapels boze brieven. Lisette blijft echter nog wel werkzaam voor NCRV-radio.  
In 1991 besluit de NCRV dat het tijd is voor nieuwe omroepsters. Hordijk en haar collega [[Thari Schröder]] worden op niet bepaald subtiele wijze aan de kant gezet, dit tot groot ongenoegen van veel NCRV leden. Naar eigen zeggen verliest de NCRV door haar en Schröder te ontslaan 2000 leden en ontvangt de omroep stapels boze brieven. Hordijk blijft echter nog wel werkzaam voor NCRV-radio.  


In het nieuwe millennium richt Lisette zich voornamelijk op het verzorgen van presentaties in het land, iets wat ze al vanaf 1978 naast haar werkzaamheden voor de omroep doet. In al die jaren heeft ze een goede relatie opgebouwd met diverse opdrachtgevers. Met sommigen werkt ze bijna 30 jaar samen. Daarnaast heeft ze samen met [[Sander Simons]] tot zijn dood in januari 2010 presentatie- en mediatrainingen gegeven.
In het nieuwe millennium richt Hordijk zich voornamelijk op het verzorgen van presentaties in het land, iets wat ze al vanaf 1978 naast haar werkzaamheden voor de omroep doet. In al die jaren heeft ze een goede relatie opgebouwd met diverse opdrachtgevers. Met sommigen werkt ze bijna dertig jaar samen. Daarnaast heeft ze samen met [[Sander Simons]] tot zijn dood in januari 2010 presentatie- en mediatrainingen gegeven.


[[Category:Personen|Hordijk, Lisette]]
[[Category:Personen|Hordijk, Lisette]]
[[Category:Omroeper|Hordijk, Lisette]]
[[Category:Omroeper|Hordijk, Lisette]]
[[Category:Presentator|Hordijk, Lisette]]
[[Category:Presentator|Hordijk, Lisette]]

Huidige versie van 1 okt 2014 om 08:37

Lisette Hordijk (1975)

NaamLisette Hordijk
GeborenVoorburg, 26 december 1946
Functiesomroeper, presentator
Bekend vanOmroepster NCRV, Sterrenslag
Periode actief1975 - 1996
TriviaTrivia
Media
Audio fragmentenAudio.png
GalleryGallery
Externe infoDossier Beeld en Geluid: omroepers, het verdwijnen van een vak

Lisette Hordijk in de media
Oeuvre van Lisette Hordijk

Lisette Hordijk is geboren in Voorburg. Haar prille kinderjaren brengt ze echter door in Indonesië. In 1950 keert het gezin Hordijk terug naar Nederland en gaat ze naar school. Na de MMS volgt Lisette Hordijk de opleiding directiesecretaresse aan het instituut Schoevers. Na deze opleiding gaat ze ook als zodanig aan de slag. Samen met haar toenmalige man verhuist ze naar het Gooi. Indirect komt ze door deze verhuizing in aanraking met de omroep.

Eén van haar kennissen is NCRV-omroepster Rieke van Epen. Wanneer deze besluit op te houden met omroepen geeft ze Hordijk (zonder haar medeweten), door bij de NCRV als mogelijke opvolgster. Een half jaar later wordt ze opeens gebeld en uitgenodigd voor een screentest. Hordijk is onder de indruk van de mededingers; veel mensen van NCRV-radio die met schijnbaar gemak de tests doorlopen. De wijze waarop Hordijk het interviewonderdeel van de screentest doorkomt is echter uitstekend en ze krijgt de job.

In 1975 begint Hordijk met haar werkzaamheden als omroepster. Collega Diane van Hulst werkt haar in en na een aantal keer ‘geoefend’ te hebben tijdens de middaguitzendingen op de zaterdag en woensdag draait ze volledig mee. Uiteindelijk werkt ze maar liefst 17 jaar als omroepster voor de NCRV en is hierdoor één van de prominente gezichten van de omroep

Lisette Hordijk werkt in eerste instantie uitsluitend als omroepster. Een carrière als presentatrice ambieert ze niet. Slechts incidenteel presenteert ze een programma. Meestal zijn dit eenmalige of feestelijke jubileumuitzendingen van programma’s. Zo presenteert ze Koper in kerstsfeer en U zij de glorie. Ook neemt ze de presentatie voor haar rekening van de speciale uitzending Het Wereld Natuur Fonds Gala met hierin Prins Bernhard en het feestelijke programma Zij die geluk brengt ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Koningin Beatrix. Vanaf 1988 is ze bovendien als omroepster ook te horen op de radio. Hiervoor verzorgt ze naast presentatie ook de regie. In deze hoedanigheid werkt ze bij Radio 2, Radio 5 en de klassieke zender Radio 4.

Mede door haar vrolijke verschijning is Hordijk een graag geziene gast in programma’s van anderen. Zo is ze te zien in Farce Majeure, Dinges en It’s all in the game. Het programma waar ze echter het meest te gast in is geweest is AVRO’s Sterrenslag, maar liefst 5 keer gaat ze de sterrenstrijd aan. Hordijk is hiermee één van de eerste NCRV-gezichten die aan een dergelijk programma meewerkt. Ook memorabel is het optreden van het nummer “De telefoontango” dat ze samen met Frank Masmeijer zingt in De Holidayshow.

In 1991 besluit de NCRV dat het tijd is voor nieuwe omroepsters. Hordijk en haar collega Thari Schröder worden op niet bepaald subtiele wijze aan de kant gezet, dit tot groot ongenoegen van veel NCRV leden. Naar eigen zeggen verliest de NCRV door haar en Schröder te ontslaan 2000 leden en ontvangt de omroep stapels boze brieven. Hordijk blijft echter nog wel werkzaam voor NCRV-radio.

In het nieuwe millennium richt Hordijk zich voornamelijk op het verzorgen van presentaties in het land, iets wat ze al vanaf 1978 naast haar werkzaamheden voor de omroep doet. In al die jaren heeft ze een goede relatie opgebouwd met diverse opdrachtgevers. Met sommigen werkt ze bijna dertig jaar samen. Daarnaast heeft ze samen met Sander Simons tot zijn dood in januari 2010 presentatie- en mediatrainingen gegeven.