Laat maar zitten: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 10: Regel 10:
}}
}}


[[Afbeelding:Laat maar zitten titel.jpg]] [[Afbeelding:Laat maar zitten.jpg]]
[[Afbeelding:Laat maar zitten titel.jpg|Leader (1990)]] [[Afbeelding:Laat maar zitten.jpg|Sacco van der Made (1990)]]


<br clear='all'>
=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===


Comedyserie over het reilen en zeilen in een gevangenis met in de hoofdrol [[John Kraaykamp sr]] als Faber. Als een van de ‘zware jongens’ treedt hij niet alleen op als aanvoerder van de gevangenen, om hem draait de serie ook. Zijn celgenoot is Wiebe Rozeboom, gespeeld door [[Haye van der Heyden]]. De bewakers Ten Bruggencate ([[Pieter Lutz]]) en Miechels ([[Rudi Falkenhagen]]) stralen geen enkel gezag uit en worden door de gevangenen volstrekt niet serieus genomen. Vooral Faber neemt graag een loopje met ze. De grappen zijn echter zo braaf dat je bijna vergeet dat je met criminelen van doen hebt.  
Comedyserie over het reilen en zeilen in een gevangenis met in de hoofdrol [[Johnny Kraaykamp sr]] als Faber. Als een van de ‘zware jongens’ treedt hij niet alleen op als aanvoerder van de gevangenen, om hem draait de serie ook. Zijn celgenoot is Wiebe Rozeboom, gespeeld door [[Haye van der Heyden]]. De bewakers Ten Bruggencate ([[Pieter Lutz]]) en Miechels ([[Rudi Falkenhagen]]) stralen geen enkel gezag uit en worden door de gevangenen volstrekt niet serieus genomen. Vooral Faber neemt graag een loopje met ze. De grappen zijn echter zo braaf dat je bijna vergeet dat je met criminelen van doen hebt.  


De directrice ([[Nelly Frijda]]) kan rekenen op veel sympathie van de criminelen omdat zij hen vaak serieuzer neemt dan haar eigen bewaarders. Fabers medegevangenen worden gespeeld door [[Maarten Spanjer]], [[Glenn Durfort]], [[Niek Pancras]]. Het scenario is van het schrijversduo [[Ger Apeldoorn]] en [[Harm Edens]]. De serie loopt van 1988 tot en met 1991.
De directrice ([[Nelly Frijda]]) kan rekenen op veel sympathie van de criminelen omdat zij hen vaak serieuzer neemt dan haar eigen bewaarders. Fabers medegevangenen worden gespeeld door [[Maarten Spanjer]], [[Glenn Durfort]], [[Niek Pancras]]. Het scenario is van het schrijversduo [[Ger Apeldoorn]] en [[Harm Edens]]. De serie loopt van 1988 tot en met 1991.

Versie van 22 jul 2009 11:37

Periode1988 - 1991
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genrecomedy
Decennia1980-1989, 1990-1999
Mediumtelevisie

Leader (1990) Sacco van der Made (1990)


Beschrijving

Comedyserie over het reilen en zeilen in een gevangenis met in de hoofdrol Johnny Kraaykamp sr als Faber. Als een van de ‘zware jongens’ treedt hij niet alleen op als aanvoerder van de gevangenen, om hem draait de serie ook. Zijn celgenoot is Wiebe Rozeboom, gespeeld door Haye van der Heyden. De bewakers Ten Bruggencate (Pieter Lutz) en Miechels (Rudi Falkenhagen) stralen geen enkel gezag uit en worden door de gevangenen volstrekt niet serieus genomen. Vooral Faber neemt graag een loopje met ze. De grappen zijn echter zo braaf dat je bijna vergeet dat je met criminelen van doen hebt.

De directrice (Nelly Frijda) kan rekenen op veel sympathie van de criminelen omdat zij hen vaak serieuzer neemt dan haar eigen bewaarders. Fabers medegevangenen worden gespeeld door Maarten Spanjer, Glenn Durfort, Niek Pancras. Het scenario is van het schrijversduo Ger Apeldoorn en Harm Edens. De serie loopt van 1988 tot en met 1991.

Cast

Faber - Johnny Kraaykamp sr

Wiebe Rozeboom - Haye van der Heyden

Ten Bruggencate - Pieter Lutz

Miechels - Rudi Falkenhagen

Directrice - Nelly Frijda

Pierre Tol - Niek Pancras

Uckels - Maarten Spanjer

Snoek - Piet Kamerman

Krukas - Paul Rottger

De Beuker - Rolf Leenders

Ten Bruggencate - Bram van der Vlugt

Jack de Noorman - Coen Flink

Iris Tol - Ellis van den Brink

Manon Beverdam - Anja Winter

Fotograaf - Peter Broekaard

Directrice 2 - Josine van Dalsum

Dokter - Hein Boele

Ernst Rochel - Ramses Shaffy

Marie - Bruni Heinke

Makers

Scenarioschrijver Ger Apeldoorn, Harm Edens

Productie John van de Rest

Regisseur John van de Rest

VARA.