Poetins mama: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 14: Regel 14:
===Beschrijving===
===Beschrijving===


De documentaire is gemaakt door [[Ineke Smits]]. Al jarenlang doet het verhaal de ronde over de moeder/ouders van de toenmalig Russische president Vladimir Poetin. De president zegt niet te weten wie zijn ouders zijn en stelt in sommigen publiekelijke interviews zelfs dat zij dood zijn. De Russische Vera Poetina claimt zijn moeder te zijn. Vera, die nu woonachtig is in Georgië, vertelt in de documentaire haar levensverhaal. Behalve dat zij vertelt waarom zij denkt dat Vladimir haar zoon is, wordt langzaam maar zeker in de documentaire ook duidelijk hoe en waarom zij bepaalde levenskeuzes heeft gemaakt. Gedurende een korte tijd worden Vera en haar naasten gevolgd door de cameraploeg, waarbij verschillende interviews plaatsvinden over de vraag wat voor jongen Vladimir vroeger is geweest.<br>
De documentaire is gemaakt door [[Ineke Smits]]. Al jarenlang doet het verhaal de ronde over de moeder/ouders van de toenmalig Russische president Vladimir Poetin. De president zegt niet te weten wie zijn ouders zijn en stelt in sommigen publiekelijke interviews zelfs dat zij dood zijn. De Russische Vera Poetina claimt zijn moeder te zijn. Vera, die nu woonachtig is in Georgië, vertelt in de documentaire haar levensverhaal. Behalve dat zij vertelt waarom zij denkt dat Vladimir haar zoon is, wordt langzaam maar zeker in de documentaire ook duidelijk hoe en waarom zij bepaalde levenskeuzes heeft gemaakt. Gedurende een korte tijd worden Vera en haar naasten gevolgd door de cameraploeg, waarbij verschillende interviews plaatsvinden over de vraag wat voor jongen Vladimir vroeger is geweest.


Hoewel de documentaire als uitgangspunt begint met de vraag of Vera de moeder is van Vladimir Poetin en waarom zij dit denkt, neemt de documentaire halverwege een wending en biedt Vera een kijkje in haar leven en het bijbehorende levensverhaal. De tragische geschiedenis laat zien dat Vera een sterke vrouw is die veel heeft moeten meemaken in haar leven. In de documentaire komt de scheiding tussen Rusland en Georgië duidelijk naar voren en laat op die manier zien wat voor impact dit heeft op verschillende mensenlevens. <br>
Hoewel de documentaire als uitgangspunt begint met de vraag of Vera de moeder is van Vladimir Poetin en waarom zij dit denkt, neemt de documentaire halverwege een wending en biedt Vera een kijkje in haar leven en het bijbehorende levensverhaal. De tragische geschiedenis laat zien dat Vera een sterke vrouw is die veel heeft moeten meemaken in haar leven. In de documentaire komt de scheiding tussen Rusland en Georgië duidelijk naar voren en laat op die manier zien wat voor impact dit heeft op verschillende mensenlevens.  


De regisseuse van de film, [[Ineke Smits]], heeft een bewuste keuze gemaakt om de documentaire niet alleen te laten gaan over de vraag of Vera wel of niet de moeder is van Poetin. Volgens haar is dit aan het einde van de documentaire irrelevant en gaat het erom wat Vera heeft doen bewegen in haar leven. Zoals de regisseuse zelf zegt, gaat het om de kracht van de verbeelding, dat je als publiek verder doet nadenken. De documentaire bestaat dan ook uit verschillende interviews, foto’s en beelden uit het verleden en  beelden uit het dagelijks leven van zowel Vera als haar dorpsgenoten. <br>
De regisseuse van de film, [[Ineke Smits]], heeft een bewuste keuze gemaakt om de documentaire niet alleen te laten gaan over de vraag of Vera wel of niet de moeder is van Poetin. Volgens haar is dit aan het einde van de documentaire irrelevant en gaat het erom wat Vera heeft doen bewegen in haar leven. Zoals de regisseuse zelf zegt, gaat het om de kracht van de verbeelding, dat je als publiek verder doet nadenken. De documentaire bestaat dan ook uit verschillende interviews, foto’s en beelden uit het verleden en  beelden uit het dagelijks leven van zowel Vera als haar dorpsgenoten.


===Makers===
===Makers===


Regie en filmplan [[ Ineke Smits]] <br>
Regie, filmplan [[ Ineke Smits]]  


Productie [[Pieter van Huystee Film]], [[Volya Films]] en [[NPS]] <br>
Producent [[Pieter van Huystee]]  


Producent [[Pieter van Huystee]] <br>
Uitvoerend producer [[Denis Vaslin]]  


Uitvoerend producer [[Denis Vaslin]] <br>
Line Producer [[Hetty Krapels]]  


Line Producer [[Hetty Krapels]] <br>
Camera [[Giorgi Beridze]]


Camera [[Giorgi Beridze]]<br>
Montage [[Menno Boerema]]


Montage [[Menno Boerema]]<br>
Geluid en geluidsmontage [[Maarten van Gent]]  


Geluid en geluidsmontage [[Maarten van Gent]] <br>
Muziek [[Gio Tsintsadze]]  


Muziek [[Gio Tsintsadze]] <br>
Commissionair Editor [[Cees van Ede]]


Commissionair Editor [[NPS]] [[Cees van Ede]]
[[Pieter van Huystee Film]], [[Volya Films]], [[NPS]]


===Achtergrondinformatie===
===Achtergrondinformatie===


De documentaire maakt onderdeel uit van de serie [[Dokwerk]]. Hij is onder andere vertoond tijdens het [[IDFA]] in 2003.  
De documentaire maakt onderdeel uit van de serie ''[[Dokwerk]]''. Hij is onder andere vertoond tijdens het [[IDFA]] in 2003.  


[[category:productielijst P|Poetins mama]]
[[category:productielijst P|Poetins mama]]

Versie van 21 okt 2010 08:49

Periode2003
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreDocumentaire
Decennia2000 - 2009
Lengte52’01”
MediumTelevisie
Externe infoDokwerk


Beschrijving

De documentaire is gemaakt door Ineke Smits. Al jarenlang doet het verhaal de ronde over de moeder/ouders van de toenmalig Russische president Vladimir Poetin. De president zegt niet te weten wie zijn ouders zijn en stelt in sommigen publiekelijke interviews zelfs dat zij dood zijn. De Russische Vera Poetina claimt zijn moeder te zijn. Vera, die nu woonachtig is in Georgië, vertelt in de documentaire haar levensverhaal. Behalve dat zij vertelt waarom zij denkt dat Vladimir haar zoon is, wordt langzaam maar zeker in de documentaire ook duidelijk hoe en waarom zij bepaalde levenskeuzes heeft gemaakt. Gedurende een korte tijd worden Vera en haar naasten gevolgd door de cameraploeg, waarbij verschillende interviews plaatsvinden over de vraag wat voor jongen Vladimir vroeger is geweest.

Hoewel de documentaire als uitgangspunt begint met de vraag of Vera de moeder is van Vladimir Poetin en waarom zij dit denkt, neemt de documentaire halverwege een wending en biedt Vera een kijkje in haar leven en het bijbehorende levensverhaal. De tragische geschiedenis laat zien dat Vera een sterke vrouw is die veel heeft moeten meemaken in haar leven. In de documentaire komt de scheiding tussen Rusland en Georgië duidelijk naar voren en laat op die manier zien wat voor impact dit heeft op verschillende mensenlevens.

De regisseuse van de film, Ineke Smits, heeft een bewuste keuze gemaakt om de documentaire niet alleen te laten gaan over de vraag of Vera wel of niet de moeder is van Poetin. Volgens haar is dit aan het einde van de documentaire irrelevant en gaat het erom wat Vera heeft doen bewegen in haar leven. Zoals de regisseuse zelf zegt, gaat het om de kracht van de verbeelding, dat je als publiek verder doet nadenken. De documentaire bestaat dan ook uit verschillende interviews, foto’s en beelden uit het verleden en beelden uit het dagelijks leven van zowel Vera als haar dorpsgenoten.

Makers

Regie, filmplan Ineke Smits

Producent Pieter van Huystee

Uitvoerend producer Denis Vaslin

Line Producer Hetty Krapels

Camera Giorgi Beridze

Montage Menno Boerema

Geluid en geluidsmontage Maarten van Gent

Muziek Gio Tsintsadze

Commissionair Editor Cees van Ede

Pieter van Huystee Film, Volya Films, NPS

Achtergrondinformatie

De documentaire maakt onderdeel uit van de serie Dokwerk. Hij is onder andere vertoond tijdens het IDFA in 2003.