Esther Duller

Uit B&G Wiki
Versie door Renekoenders (overleg | bijdragen) op 7 aug 2013 om 12:00
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Esther Duller als 'Digi D' in 1998

NaamEsther Cecille Duller
GeborenVlaardingen, 19 november 1966
Functies Presentator, Omroeper
Bekend vanGameForce 1, Ticket to love, Big Brother, RTL vandaag, Dot comedy
Periode actief1995 - heden
Werkt samen metBeau van Erven Dorens, Manon Thomas
GalleryGallery

Esther Duller in de media
Oeuvre Esther Duller

Esther Duller is bekend van haar tijd als hoogblonde omroepster van Veronica. Daarnaast presenteert ze programma’s als Game force one, Last minute, Aperitivo en Van kavel tot kasteel. Ze wordt gesierd door haar zelfspot en nuchterheid: ze zegt over zichzelf dat ze nooit een briljante presentatrice is geweest, maar dat ze wel een presentatrice is die haar werkzaamheden altijd met enorm veel plezier doet.


Opleiding en eerste werkervaring

Esther Duller is in Vlaardingen geboren en in Soest grootgebracht. In Amersfoort rondt ze de havo af. Daarna doet ze een jaar Schoevers. Vervolgens komt ze via een uitzendbureau bij John de Mol Producties terecht en wordt daar ingezet als manusje van alles. Linda de Mol is op dat moment bezig met het programma DJ kat show dat in Engeland opgenomen wordt voor Sky Channel. Duller geeft gekscherend aan dat ze ook wel naar het buitenland zou willen. Een collega komt met een idee: een jaar au pair zijn in St. Louis in Amerika. In eerste instantie wil Duller dit niet; ze wil in het mediavak blijven. Maar als ze er ook een mediaopleiding mag doen die wordt betaald door John de Mol Producties, besluit ze er voor te gaan.

Eenmaal terug in Nederland blijkt dat er een personeelsstop is bij De Mol en Duller gaat opzoek naar iets anders. Ze gaat aan de slag bij het postproductiebedrijf Valkieser, waarvan de TROS en Veronica grote klanten zijn. Veronica staat in 1995 op het punt om commercieel te gaan. Duller heeft veel contact met Veronica en haar wordt verteld dat de omroep op zoek is naar blonde omroepsters. Ze geeft aan wat vriendinnen te benaderen, maar Veronica wil dat zij ook een screentest komt doen. Zelf ziet ze dit niet zitten: “Ik ken mezelf op huis-, tuin- en keukenvideo en dan lijk ik wel een junk”. Ze houdt daarom ook voet bij stuk en doet de screentest niet.

Dan krijgt Duller in het kader van haar werkzaamheden bij Valkieser een rondleiding bij Veronica. Tijdens de rondleiding komt ze in de studio terecht en neemt ze even plaats voor de camera. Wat ze niet weet is dat dit wordt opgenomen. Een maand later wordt ze gebeld door de programmadirecteur van Veronica, Paul Brinks, die haar vraagt of ze kan beginnen als omroepster. Ze is totaal verrast, maar grijpt de kans met beide handen aan.


Omroeper en presentator bij Veronica

In september 1995 begint ze met omroepen. In het begin vindt ze het een hel: de uren in de make-up, de kleren die ze aan krijgt en de wijze waarop haar haar wordt gestyled. Maar de mensen om haar heen zijn erg enthousiast. Vervolgens loopt ze een tijdje mee met Judith de Klijn en Julia Samuël die haar de fijne kneepjes van het vak leren. Ook krijgt ze feedback van Pim Reijntjes die op zijn oude dag speciaal voor haar naar het Mediapark afreist. Het is een periode van hard werken en veel kritiek, maar zodoende krijgt Duller wel het vak goed onder de knie, waardoor ze er veel plezier in krijgt. Als omroeper is met name De Klijn een voorbeeld en in het begin neemt Duller veel van haar over.

Naast het omroepen mag ze ook programma’s presenteren. Haar eerste programma is Game force one. Hiervoor ondergaat ze een metamorfose tot min of meer mislukte cyberbabe. Hierna is ze te zien in uiteenlopende programma’s bij Veronica en later Yorin. Zo doet ze de presentatie van Een kwestie van lef, is ze samen met Chimène van Oosterhout en Froukje de Both één van Gordon’s Angels in Gordon's lifestyle, presenteert ze met Danny Rook Last minute (later Last Call) en is ze met Beau van Erven Dorens verantwoordelijk voor de presentatie van Big brother 2. Voor haar is dit laatste een geweldige kans: ze mag gedurende twee uur live presenteren voor een miljoenenpubliek. Het programma zelf vindt ze overigens niet haar ‘cup of tea’ en ze voelt zich er niet op haar plek.


RTL en eigen bedrijf

Vanaf 2003 presenteert ze programma’s op RTL4 en met haar eerste programma voor RTL, het kinderkookprogramma Kokkies, is ze helemaal in haar element. Hierna doet Duller de presentatie van het eerste seizoen van Aperitivo en in 2004 begint ze met het programma Van kavel tot kasteel. Ook is ze in de periode 2006-2007 te zien met Brand! op RTL7.

In 2007 begint ze haar eigen bedrijf, Double D Productions. Ze realiseert zich dat ze met presenteren een soort “seizoensarbeider” is. Met Double D Productions heeft ze iets wat ze blijvend kan doen. Bovendien kan ze er haar ei helemaal in kwijt. Naast haar werkzaamheden als producent blijft ze presenteren bij RTL. Zo begint ze in 2009 met het programma RTL vandaag, in 2010 met het nieuwe programma Het familieportret en blijft ze de presentatie doen voor Van kavel tot kasteel.