Irene v D

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Renekoenders (Overleg | bijdragen) op 17 apr 2009 om 09:37 (Producties)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Introductie

De Beeld en Geluidwiki is februari 2008 gestart als kennisplatform van het Instituut voor Beeld en Geluid (opdracht: maak een link naar de website beeldengeluid.nl) in het kader van het project Beelden voor de Toekomst [1] (opdracht:maak een link naar de website van Beelden voor de toekomst: beeldenvoordetoekomst.nl),

Biografieën

Al snel is een groot aantal biografieën geplaatst, bijvoorbeeld van hedendaagse bekende presentatoren als Astrid Joosten, Paul de Leeuw en Paul Witteman. Ook oude omroepmensen als Alex van Waijenburg of bestuurders als Joop Acda waren al snel in de wiki te vinden. De volgende twee personen zou ik zelf graag in de wiki willen vinden: Johan van de Keuken en Nosh van der Lely(.

Producties

Veel producties zijn in de wiki beschreven, variërend van drama series als Bartje en Oud Geld, documentaires als Houen zo! kinderprogramma’s als Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? en Sinterklaasjournaal. Kortom, veel te veel om op te noemen.

Onderwerpen Daarnaast is een aantal onderwerpen als Televisievormgeving, Scripties en theses van studenten van universiteiten en bijvoorbeeld Bioscoopjournaal als polygoon.