Mireille Bekooij: verschil tussen versies

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 22: Regel 22:
 
}}
 
}}
  
Mireille wordt in 1963 lid van [[Minjon]] en mag al snel voor de [[AVRO]] programma's presenteren. Nadat ze in 1967 de middelbare school heeft verlaten wordt Mireille omroepster bij de [[TROS]]-Radio. Na haar echtscheiding blijft ze de naam Bekooij gebruiken. Ze wordt bij het publiek pas bekend, als zij met [[Wim Bosboom]] het consumentenprogramma ''[[Kieskeurig]]'' gaat presenteren. Vanaf september 1963 tot het eind van de jaren tachtig presenteert zij ook samen met Wim Bosboom het radioprogramma TROS ''[[Nieuwsshow]]''. Nadat zij korte tijd te zien was als presentatrice van de actualiteitenrubriek ''[[2 Vandaag]]'' stapte zij in april 1994 over naar de [[RTL]] waar zij met [[Hans van Willigenburg]] het programma ''[[Koffietijd!]]'' gaat presenteren. Zij is ook te zien in het programma ''[[Koken met sterren]]'' waarin chef-kok [[Cas Spijkers]] met bekende Nederlanders gerechten bereidt. Vanaf 2004 presenteert zij het TROS-spelprogramma ''[[Triviant]]'' en datzelfde jaar samen met [[Bert Kuizenga]] het programma ''[[Middag magazine|Middagmagazine]]''. Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum presenteert zij samen met Hans van Willigenburg nog eenmaal ''Koffietijd!'' voor het goede doel op 3 september 2006. In verband met het 25-jarig jubileum van RTL Nederland waren Hans en Mireille weer te zien met ''Koffietijd!'' op zaterdag 1 november 2014, maar dit betrof een herhaling van een oude aflevering in plaats van een rechtstreekse uitzending.
+
Mireille wordt in 1963 lid van [[Minjon]] en mag al snel voor de [[AVRO]] programma's presenteren. Nadat ze in 1967 de middelbare school heeft verlaten wordt Mireille omroepster bij de [[TROS]]-Radio. Na haar echtscheiding blijft ze de naam Bekooij gebruiken. Ze wordt bij het publiek pas bekend, als zij met [[Wim Bosboom]] het consumentenprogramma ''[[Kieskeurig]]'' gaat presenteren. Vanaf september 1963 tot het eind van de jaren tachtig presenteert zij ook samen met Wim Bosboom het radioprogramma TROS ''[[Nieuwsshow]]''. Nadat zij korte tijd te zien was als presentatrice van de actualiteitenrubriek ''[[2 Vandaag]]'' stapte zij in april 1994 over naar [[RTL]] waar zij met [[Hans van Willigenburg]] het programma ''[[Koffietijd!]]'' gaat presenteren. Zij is ook te zien in het programma ''[[Koken met sterren]]'' waarin chef-kok [[Cas Spijkers]] met bekende Nederlanders gerechten bereidt. Vanaf 2004 presenteert zij het TROS-spelprogramma ''[[Triviant]]'' en datzelfde jaar samen met [[Bert Kuizenga]] het programma ''[[Middag magazine|Middagmagazine]]''. Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum presenteert zij samen met Hans van Willigenburg nog eenmaal ''Koffietijd!'' voor het goede doel op 3 september 2006. In verband met het 25-jarig jubileum van RTL Nederland waren Hans en Mireille weer te zien met ''Koffietijd!'' op zaterdag 1 november 2014, maar dit betrof een herhaling van een oude aflevering in plaats van een rechtstreekse uitzending.
  
 
[[Category:personen|Bekooij, Mireille]] [[Category:Presentator |Bekooij, Mireille]] [[Category:Omroeper|Bekooij, Mireille]]
 
[[Category:personen|Bekooij, Mireille]] [[Category:Presentator |Bekooij, Mireille]] [[Category:Omroeper|Bekooij, Mireille]]

Versie van 8 feb 2015 om 19:18

Mireille Bekooij in 1990

NaamMireille Chantal Bekooij-Bosch
GeborenUtrecht, 31 augustus 1947
Functies Presentator, omroeper
Bekend vanKoffietijd!, Koken met sterren, Twee Vandaag, Kieskeurig
Periode actief1963 - heden
Werkt samen metHans van Willigenburg, Cas Spijkers, Wim Bosboom
Media
Audio fragmentenAudio.png

Mireille Bekooij in de media
Oeuvre Mireille Bekooij

Mireille wordt in 1963 lid van Minjon en mag al snel voor de AVRO programma's presenteren. Nadat ze in 1967 de middelbare school heeft verlaten wordt Mireille omroepster bij de TROS-Radio. Na haar echtscheiding blijft ze de naam Bekooij gebruiken. Ze wordt bij het publiek pas bekend, als zij met Wim Bosboom het consumentenprogramma Kieskeurig gaat presenteren. Vanaf september 1963 tot het eind van de jaren tachtig presenteert zij ook samen met Wim Bosboom het radioprogramma TROS Nieuwsshow. Nadat zij korte tijd te zien was als presentatrice van de actualiteitenrubriek 2 Vandaag stapte zij in april 1994 over naar RTL waar zij met Hans van Willigenburg het programma Koffietijd! gaat presenteren. Zij is ook te zien in het programma Koken met sterren waarin chef-kok Cas Spijkers met bekende Nederlanders gerechten bereidt. Vanaf 2004 presenteert zij het TROS-spelprogramma Triviant en datzelfde jaar samen met Bert Kuizenga het programma Middagmagazine. Ter gelegenheid van het 12,5 jarig jubileum presenteert zij samen met Hans van Willigenburg nog eenmaal Koffietijd! voor het goede doel op 3 september 2006. In verband met het 25-jarig jubileum van RTL Nederland waren Hans en Mireille weer te zien met Koffietijd! op zaterdag 1 november 2014, maar dit betrof een herhaling van een oude aflevering in plaats van een rechtstreekse uitzending.