The hunt

Uit Beeld en Geluid Wiki
Versie door Fdhaas (Overleg | bijdragen) op 16 dec 2009 om 15:16 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{ Infobox Productie | periode = 2000 | archief_link = [http://zoeken.beeldengeluid.nl/internet/index.aspx?ChapterID=1164&searchText=The%20hunt Beeld en Geluid] | make...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Periode2000
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte59'35
MediumtelevisieBeschrijving

Als eerste filmmaker, verbleef Niek Koppen een seizoen lang bij één van de meest befaamde jachtclubs in Groot Brittanie, de Ludlow Hunt club. Dat een Nederlander zijn camera op het wel en wee van de club richtte, was pure noodzaak. Het onderwerp van de vossenjacht kent in het thuisland louter voor,- en tegenstanders.

Koppen's producent, Kees Ryninks, wilde de film aanvankelijk maken met de Britse antropoloog Garry Marvin, maar op britse bodem lukte het niet om financiering of zelfs toegang tot de clubs te krijgen. Buitenstaander Niek Koppen kon wel rekenen op een goede ontvangst bij Ludlow en ook lukte het om Nederlands geld voor de film te vinden. Via coproducent de NPS kreeg Nederland zo een kijkje in de gesloten en aartsconservatieve wereld van de Ludlow Hunt club. Hierbij zoomt de filmmaker vooral in op Rupert Inglesant, die de dagelijkse leiding over de jacht heeft.

De film ging in premiere op het IDFA in de volle hitte van het vossenjacht debat in Groot Brittanie: twee dagen later debatteerde het Engelse Lagerhuis over een wetsvoorstel om de vossenjacht te verbieden.


Makers

Regie Niek Koppen

Eindredactie Carel Kuyl

Productie Kees Rijninks, Marjan Fluitsma, Garry Marvin

NPS