Wheels of fortune

Uit B&G Wiki
Periode2002
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genredocumentaire
Decennia2000-2009
Lengte69'43"
Mediumtelevisie

Wheels of fortune titel.jpg Wheels of fortune.jpg

Beschrijving

'Stylish Marco' (Marco Gerris) en 'Speedy Erik' (Erik Tange) zijn skatevrienden vanaf de begindagen, maar tegenovergesteld wat betreft skate- en levensstijl. Vijf jaar geleden vormden ze de harde kern van de slalom in het Vondelpark.

Nu verovert Erik de openbare weg met de Friday Night Skate en heeft Marco met zijn eigen 'dans'-groep. We zien hoe Marco's samenwerking verloopt met choreografe Krisztina de Chatel voor de dansvoorstelling 'Dynamix' in de Amsterdamse Stadsschouwburg. En we zien Eriks winst bij de Rotterdamse skeelermarathon.

Deze documentaire is uitgezonden als aflevering van Dokwerk (NPS).

Makers

Camera, regisseur, scenarioschrijver Wilko Bello

Eindredacteur (NPS) Cees van Ede

Productie (NPS) Marian van der Willigen

Producent Niek Koppen, Jan de Ruiter, Renee van der Grinten, Selfmade Films

NPS.

Achtergrond informatie

Wilko Bello is zelf ook skater, sinds 1993. Bij de Amsterdamse lokale omroep Salto heeft hij zijn eigen skateprogramma, waar hij zelfgefilmde items over skaten vertoont. In 2000 wint Bello de scenarioworkshop van het documentairefestival IDFA, waardoor hij zijn film kan realiseren met steun van de NPS en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepprodukties (Stifo).

Ish is inmiddels een enorm succes en heeft zich aanzienlijk uitgebreid. Ze treden op in Spanje, op Mystery Land, zijn actief op het gebied van muziekproductie en bieden zelf een opleiding aan op het gebied van dans.