Caroline Tensen: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
 
(22 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{ Infobox Persoon
{{ Infobox Persoon
| illustratie = CarolineTensen.jpg
| illustratie = CarolineTensen.png
| naam      = Caroline Tensen
| naam      = Caroline Tensen
| geboorte_datum  = 31 maart 1964
| geboorte_datum  = 31 maart 1964
Regel 11: Regel 11:
| werkt_samen_met = [[Gea van der Pol]], [[Rolf Wouters]], [[André van Duin]], [[Ron Brandsteder]]
| werkt_samen_met = [[Gea van der Pol]], [[Rolf Wouters]], [[André van Duin]], [[Ron Brandsteder]]
| trivia =  
| trivia =  
| gallery = [[:Gallery: Caroline Tensen|Gallery]]
| externe_info =  
| externe_info =  
| onderschrift = Caroline Tensen
| onderschrift = Caroline Tensen in de jaren '80
| programmaoverzicht = [[Oeuvre Caroline Tensen]]
| programmaoverzicht = [[Oeuvre Caroline Tensen]]
| catalogus = [[Caroline Tensen in de media]]
| catalogus = [[Caroline Tensen in de media]]
}}
}}


[[Category:personen|Tensen, Caroline]] [[Category:Omroeper | omroeper]] [[Category:Presentator | presentator]]
Caroline Tensen ontwikkelt zich van Veronica promomeisje, omroepster en radiopresentatrice tot presentatrice van spelletjes en grote shows op televisie. Ze behoort tot de sterren uit de stal van [[Joop van den Ende]]. Ze wordt daar regelmatig de zonnestraal van [[RTL4]] genoemd. Ondanks haar lange omroepcarrière is het opmerkelijk dat Caroline Tensen – in vergelijking met collega’s – slechts heel weinig prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Als presentatrice komt Caroline betrokken en geïnteresseerd over. Het is dan ook niet raar dat ze al ruim dertien jaar de functie van ambassadeur van de Nationale Postcodeloterij en de Stichting DOEN vervult.
 
Caroline begint haar loopbaan als vakantiekracht bij Veronica als lid van het Promotieteam. Wanneer Veronica in 1985 de A-status behaalt, zegt Caroline haar baan bij de platenmaatschappij CBS op en begint ze als productie-assistente bij Radio 2 en 3. Vervolgens stapt ze over naar de afdeling Pers en Public Relations. Haar debuut op het scherm maakt ze niet veel later als omroepster bij Veronica.
 
Haar eerste (eenmalig) gastoptreden voor televisie maakt Caroline in ''[[Verona]]''. Samen met Armand en onder andere [[Peter Jan Rens| Meneer Kaktus]], mevrouw Stemband, [[Jeroen van Inkel]], [[Simone Walraven]], [[Henk Spaan]] en [[Erik de Zwart]] zingt ze in een platenstudio "Ben ik te min". Het zijn met name deze kleine gastoptredens waarmee Caroline op de televisie en radio te bewonderen is. Haar eerste serieuze kans krijgt Caroline bij de presentatie van een tiendelige informatieve serie onder de titel ''[[Brommer en motor]]''.
 
In 1989 maakt ze de overstap naar de nieuwe commerciële zender [[RTL Véronique]]. Bij RTL werkt ze mee aan diverse programma's. Haar grote doorbraak is ''[[Wie ben ik?]]''. In dit soms bij vlagen hilarische programma met als vaste panelleden de komiek [[André van Duin]] en showmaster [[Ron Brandsteder]] fungeert Caroline als presentatrice. Andere bekende programma's in haar RTL periode zijn de dating quiz ''[[Liefde op het eerste gezicht]]'' en het emo-TV format ''[[Het spijt me]]''.
 
Als in 1999 de Nationale Postcodeloterij overstapt van RTL naar de [[TROS]] wordt aan Caroline gevraagd om mee te gaan; na jaren trouwe dienst verlaat ze RTL4. Vanaf oktober 1999 presenteert ze elke zondagavond ''[[Postcode Loterij live!]]''. Het programma verandert in de loop van het jaar regelmatig en transformeert uiteindelijk in het populaire ''[[1 tegen 100]]''.
 
Eind 2001 verschijnt Caroline vanwege een enkelfractuur, opgelopen tijdens een verkeersongeluk, enige tijd leunend op krukken op het TV-scherm. Door deze onvoorziene complicatie kan het geplande programma ''[[Het zit me tot hier!]]'' geen doorgang vinden.
 
Caroline switcht in 2005 opnieuw van omroep, omdat de Postcode Loterij besluit naar [[Talpa]] te verhuizen. Bij Talpa verzorgt ze naast de populaire quiz ''[[1 tegen 100]]'' nog een aantal andere programma's.
 
Na de mislukking van Talpa keert Caroline terug naar de Publieke Omroep. Dit maal vindt ze onderdak bij de [[NCRV]] waar ze vanaf 2007 verschillende programma's presenteert. In 2009 is ''[[1 tegen 100]]'' ook bij deze omroep te zien.
 
Caroline Tensen staat volgens het blad ''Quote'' op de vierde plaats in de top 5 van best betaalde TV-presentatrices en verdient zo'n € 450.000 per jaar.
 
====Prijzen en onderscheidingen====
 
De irritantste Nederlander van 1999.
 
TROS TV Ster (2x).
 
[[Category:personen|Tensen, Caroline]] [[Category:Omroeper |Tensen, Caroline]] [[Category:Presentator |Tensen, Caroline]]

Huidige versie van 16 jan 2013 om 13:07

Caroline Tensen in de jaren '80

Caroline Tensen ontwikkelt zich van Veronica promomeisje, omroepster en radiopresentatrice tot presentatrice van spelletjes en grote shows op televisie. Ze behoort tot de sterren uit de stal van Joop van den Ende. Ze wordt daar regelmatig de zonnestraal van RTL4 genoemd. Ondanks haar lange omroepcarrière is het opmerkelijk dat Caroline Tensen – in vergelijking met collega’s – slechts heel weinig prijzen in de wacht heeft weten te slepen. Als presentatrice komt Caroline betrokken en geïnteresseerd over. Het is dan ook niet raar dat ze al ruim dertien jaar de functie van ambassadeur van de Nationale Postcodeloterij en de Stichting DOEN vervult.

Caroline begint haar loopbaan als vakantiekracht bij Veronica als lid van het Promotieteam. Wanneer Veronica in 1985 de A-status behaalt, zegt Caroline haar baan bij de platenmaatschappij CBS op en begint ze als productie-assistente bij Radio 2 en 3. Vervolgens stapt ze over naar de afdeling Pers en Public Relations. Haar debuut op het scherm maakt ze niet veel later als omroepster bij Veronica.

Haar eerste (eenmalig) gastoptreden voor televisie maakt Caroline in Verona. Samen met Armand en onder andere Meneer Kaktus, mevrouw Stemband, Jeroen van Inkel, Simone Walraven, Henk Spaan en Erik de Zwart zingt ze in een platenstudio "Ben ik te min". Het zijn met name deze kleine gastoptredens waarmee Caroline op de televisie en radio te bewonderen is. Haar eerste serieuze kans krijgt Caroline bij de presentatie van een tiendelige informatieve serie onder de titel Brommer en motor.

In 1989 maakt ze de overstap naar de nieuwe commerciële zender RTL Véronique. Bij RTL werkt ze mee aan diverse programma's. Haar grote doorbraak is Wie ben ik?. In dit soms bij vlagen hilarische programma met als vaste panelleden de komiek André van Duin en showmaster Ron Brandsteder fungeert Caroline als presentatrice. Andere bekende programma's in haar RTL periode zijn de dating quiz Liefde op het eerste gezicht en het emo-TV format Het spijt me.

Als in 1999 de Nationale Postcodeloterij overstapt van RTL naar de TROS wordt aan Caroline gevraagd om mee te gaan; na jaren trouwe dienst verlaat ze RTL4. Vanaf oktober 1999 presenteert ze elke zondagavond Postcode Loterij live!. Het programma verandert in de loop van het jaar regelmatig en transformeert uiteindelijk in het populaire 1 tegen 100.

Eind 2001 verschijnt Caroline vanwege een enkelfractuur, opgelopen tijdens een verkeersongeluk, enige tijd leunend op krukken op het TV-scherm. Door deze onvoorziene complicatie kan het geplande programma Het zit me tot hier! geen doorgang vinden.

Caroline switcht in 2005 opnieuw van omroep, omdat de Postcode Loterij besluit naar Talpa te verhuizen. Bij Talpa verzorgt ze naast de populaire quiz 1 tegen 100 nog een aantal andere programma's.

Na de mislukking van Talpa keert Caroline terug naar de Publieke Omroep. Dit maal vindt ze onderdak bij de NCRV waar ze vanaf 2007 verschillende programma's presenteert. In 2009 is 1 tegen 100 ook bij deze omroep te zien.

Caroline Tensen staat volgens het blad Quote op de vierde plaats in de top 5 van best betaalde TV-presentatrices en verdient zo'n € 450.000 per jaar.

Prijzen en onderscheidingen

De irritantste Nederlander van 1999.

TROS TV Ster (2x).