Georgina Verbaan

Uit B&G Wiki
Versie door WikiSysop (overleg | bijdragen) op 29 jul 2019 om 09:19
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Georgina Verbaan

Tijdens haar middelbare schoolperiode speelt Georgina Verbaan vier jaar lang bij jeugdtheater Rabarber. Wanneer ze haar mavo heeft afgerond vindt ze zichzelf te jong voor de toneelschool en besluit ze te gaan werken als serveerster. In dezelfde periode doet ze een screentest bij Joop van den Ende voor de rol van Kim in Goede tijden slechte tijden. Angela Schijf krijgt uiteindelijk deze rol toegewezen. Bij de tweede screentest in 1997 voor de rol van Hedwig is het wel raak.

Drie jaar lang speelt ze het nichtje van meneer Harmsen in de Nederlandse soap. Daarnaast speelt ze in de series Hertenkamp en Dok 12. In 1999 maakt ze haar filmdebuut in Enigma. Twee jaar later speelt ze in de succesvolle film Costa! (speelfilm). Deze film is gemaakt naar aanleiding van de gelijknamige soap (Costa!) waar Verbaan ook een rol in heeft. De jaren daarna zullen nog veel films volgen, zoals Volle maan, Adrenaline, Erik of het klein insektenboek en Joyride.

Naast deze films speelt ze in series als 't Schaep met de 5 pooten, 't Vrije Schaep en Floor Faber. Daarnaast is ze een tijd tafeldame in het geflopte praatprogramma De tafel van 5 en presenteert ze Ik wed dat ik het kan!.

Prijzen en Onderscheidingen

Beeld en Geluid Award als 'beste actrice 2007' in de categorie fictie voor haar rol in 't Schaep met de 5 pooten.