Ren je rot: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(7 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 4: Regel 4:
| makers = [[#Makers|Makers]]
| makers = [[#Makers|Makers]]
| achtergrond_info =
| achtergrond_info =
| genre = [[:Category:kinderprogramma|Kinderprogramma]], [[:Category:educatief|Educatief]]
| genre = [[:Category:kinderprogramma|Kinderprogramma]], <br>[[:Category:educatief|Educatief]]
| decennia = [[:category:1970-1979|1970-1979]], [[:category:1980-1989|1980-1989]]
| decennia = [[:category:1970-1979|1970-1979]], <br>[[:category:1980-1989|1980-1989]]
| gallery = [[Gallery: Ren je rot|Gallery]]
| lengte =  
| lengte =  
| medium = televisie
| medium = televisie
| externe_info =
| externe_info =
}}
}}


[[Afbeelding:Ren je rot.jpeg]]
[[Afbeelding:Ren je rot.jpeg]]
<br clear='all'>


=== Beschrijving ===
=== Beschrijving ===
Ren je Rot is de Nederlandse versie van de Amerikaanse tv-quizshow ''Run About'' waarin kinderen van verschillende scholen met elkaar de competitie aangaan.  
''Ren je rot'' is de Nederlandse versie van de Amerikaanse tv-quizshow ''Run About'' waarin kinderen van verschillende scholen met elkaar de competitie aangaan.  


Ren je rot wordt gepresenteerd door [[Martin Brozius]]. De lange presentator gaat in de show altijd gekleed in een opvallend rood pak met een grote witte strik met rode hartjes. Aan de hand van zijn meerkeuze vragen moeten de kinderen naar het vak van hun gekozen antwoord rennen. Na het stellen van de vraag volgt altijd de bekende zin van Brozius; “Ren je rot!”
''Ren je rot'' wordt gepresenteerd door [[Martin Brozius]]. De lange presentator gaat in de show altijd gekleed in een opvallend rood pak met een grote witte strik met rode hartjes. Aan de hand van zijn meerkeuze vragen moeten de kinderen naar het vak van hun gekozen antwoord rennen. Na het stellen van de vraag volgt altijd de overbekende zin “Ren je rot!”


Ren je Rot wordt van 5 oktober 1973 tot 1 juni 1983 uitgezonden door de TROS. De puntentelling wordt bijgehouden door [[Lars Boom]] en radio deejays [[Tom Mulder]] en [[Krijn Torringa]]. Er zijn ook vaste gasten aanwezig in Ren je rot, zoals de goochelaar [[Hans Kazàn]], ruimtevaartdeskundige [[Piet Smolders]], kunstkenner [[Pierre Janssen]] en [[Hanneke Louwman]] van Diergaarde Wassenaar. Zij neemt elke keer een dier mee naar de studio tot grote vreugde van het jonge publiek. In de 100e uitzending zijn er gastoptredens van andere kinderhelden zoals [[Ome Willem]], [[Bassie & Adriaan]] en ''[[Stuif es in]]'' presentatrice [[Ria Bremer]]. Nadat Ren je Rot stopt in 1983 blijft Martin Brozius ermee optreden tijdens evenementen.
''Ren je rot'' wordt van 5 oktober 1973 tot 1 juni 1983 uitgezonden door de [[TROS]]. De puntentelling wordt bijgehouden door [[Lars Boom]] en radio deejays [[Tom Mulder]] en [[Krijn Torringa]]. Er zijn ook vaste gasten aanwezig in ''Ren je rot'', zoals de goochelaar [[Hans Kazàn]], ruimtevaartdeskundige [[Piet Smolders]], kunstkenner [[Pierre Janssen]] en [[Hanneke Louwman]] van Diergaarde Wassenaar. Zij neemt elke keer een dier mee naar de studio tot grote vreugde van het jonge publiek. In de 100e uitzending zijn er gastoptredens van andere kinderhelden zoals [[Ome Willem]], [[Bassie & Adriaan]] en ''[[Stuif es in]]'' presentatrice [[Ria Bremer]]. Nadat het televisieprogramma stopt in 1983, blijft Martin Brozius er succesvol mee optreden als theatershow.


In het programma ''[[I Love 1978]]'' vertelt muziekjournaliste [[Bambi Boogert]] dat ze ooit heeft meegedaan aan Ren je Rot. Ze verklikt Martins Brozius’ dochter Anouska door te vertellen dat zij ooit de vragen van het programma heeft gestolen. Brozius reageert hierop door te zeggen: "Dan krijgt ze alsnog voor d'r broek".   
In het programma ''[[I Love 1978]]'' vertelt muziekjournaliste [[Bambi Boogert]] dat ze ooit heeft meegedaan aan ''Ren je rot''. Ze verklikt Brozius’ dochter Anouska door te vertellen dat zij ooit de vragen van het programma heeft gestolen. Brozius reageert hierop door te zeggen: "Dan krijgt ze alsnog voor d'r broek".   


=== Makers ===
=== Makers ===
Presentatie Martin Brozius


Samenstelling Martin Brozius
Presentatie [[Martin Brozius]]


Co-presentatie Lars Boom, Tom Mulder, Krijn Torringa, [[Trees Ruzette]]
Samenstelling [[Martin Brozius]]


Regie [[Matthieu Rogmans]], [[Paul Boots]], [[Ger Roos]]
Co-presentatie [[Lars Boom]], [[Tom Mulder]], [[Krijn Torringa]], [[Trees Ruzette]]
 
Regie [[Matthieu Rogmans]], [[Paul Boots]], [[Ger Roos]], [[Jan Keja]]


Productie [[Henriëtte Salentijn]], [[Tia van Damme]], [[Paul Schneider]], [[Jan Keja]]
Productie [[Henriëtte Salentijn]], [[Tia van Damme]], [[Paul Schneider]], [[Jan Keja]]
[[TROS]]
----
Regel 38: Regel 47:
[[category:1970-1979]] [[category:1980-1989]]
[[category:1970-1979]] [[category:1980-1989]]


[[category:producties]]
[[category: Productielijst R]]

Huidige versie van 18 mrt 2011 om 14:05

Periode1973-1983
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
GenreKinderprogramma,
Educatief
Decennia1970-1979,
1980-1989
Mediumtelevisie
GalleryGallery


Ren je rot.jpeg


Beschrijving

Ren je rot is de Nederlandse versie van de Amerikaanse tv-quizshow Run About waarin kinderen van verschillende scholen met elkaar de competitie aangaan.

Ren je rot wordt gepresenteerd door Martin Brozius. De lange presentator gaat in de show altijd gekleed in een opvallend rood pak met een grote witte strik met rode hartjes. Aan de hand van zijn meerkeuze vragen moeten de kinderen naar het vak van hun gekozen antwoord rennen. Na het stellen van de vraag volgt altijd de overbekende zin “Ren je rot!”

Ren je rot wordt van 5 oktober 1973 tot 1 juni 1983 uitgezonden door de TROS. De puntentelling wordt bijgehouden door Lars Boom en radio deejays Tom Mulder en Krijn Torringa. Er zijn ook vaste gasten aanwezig in Ren je rot, zoals de goochelaar Hans Kazàn, ruimtevaartdeskundige Piet Smolders, kunstkenner Pierre Janssen en Hanneke Louwman van Diergaarde Wassenaar. Zij neemt elke keer een dier mee naar de studio tot grote vreugde van het jonge publiek. In de 100e uitzending zijn er gastoptredens van andere kinderhelden zoals Ome Willem, Bassie & Adriaan en Stuif es in presentatrice Ria Bremer. Nadat het televisieprogramma stopt in 1983, blijft Martin Brozius er succesvol mee optreden als theatershow.

In het programma I Love 1978 vertelt muziekjournaliste Bambi Boogert dat ze ooit heeft meegedaan aan Ren je rot. Ze verklikt Brozius’ dochter Anouska door te vertellen dat zij ooit de vragen van het programma heeft gestolen. Brozius reageert hierop door te zeggen: "Dan krijgt ze alsnog voor d'r broek".

Makers

Presentatie Martin Brozius

Samenstelling Martin Brozius

Co-presentatie Lars Boom, Tom Mulder, Krijn Torringa, Trees Ruzette

Regie Matthieu Rogmans, Paul Boots, Ger Roos, Jan Keja

Productie Henriëtte Salentijn, Tia van Damme, Paul Schneider, Jan Keja

TROS