José K

Uit Beeld en Geluid Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Introductie

De Beeld en Geluidwiki is februari 2008 gestart als kennisplatform van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in het kader van het project Beelden voor de Toekomst.

Biografieën

Al snel is een groot aantal biografieën geplaatst, bijvoorbeeld van hedendaagse bekende presentatoren als Astrid Joosten, Paul de Leeuw en Paul Witteman. Ook oude omroepmensen als Alex van Waijenburg of bestuurders als Joop Acda waren al snel in de wiki te vinden. De volgende drie personen zou ik zelf graag in de wiki willen vinden: Sjors Fröhlich, Clairy Polak en Johan Wolder.

Producties

Veel producties zijn in de wiki beschreven, variërend van drama series als Bartje en Oud Geld, documentaires als Houen zo!, kinderprogramma’s, als Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? en Sinterklaasjournaal. Kortom, veel te veel om op te noemen.

Onderwerpen

Daarnaast is een aantal onderwerpen als Televisievormgeving, Scripties en theses van studenten van universiteiten|Scripties en theses van studenten van universiteiten en bijvoorbeeld Bioscoopjournaals als polygoon.