Categorie:Hoorspel: verschil tussen versies

Uit B&G Wiki
(Nieuwe pagina: Category:Genres)
 
Geen bewerkingssamenvatting
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
[[Category:Genres]]
[[Category:Genres]]
In de hoogtijdagen van het hoorspel, de jaren ’50 en ‘60, waren vele luistervinken aan de radio gekluisterd. Op de twee Hilversumse zenders brachten de omroepen dagelijks verschillende hoorspelen voor kinderen en volwassenen zoals ''[[Paul Vlaanderen]]'' (de straten waren uitgestorven!), ''[[Sprong in het heelal]]'', ''[[Saskia en Jeroen]]'' en ''[[De jeugd vliegt uit]]''.
Door de televisie kwam het hoorspel echter in het gedrang. De buis trok steeds meer geld en luisteraars weg bij de radio en het hoorspel werd de dupe. In 2004 was het hoorspel weer terug op de radio: dagelijks was bij de [[NPS]] de 360-delige hoorspelversie van ''[[Het Bureau]]'' te beluisteren: het kantoorepos van J.J. Voskuil. Het is de langstlopende hoorspelserie uit de Nederlandse omroepgeschiedenis.

Huidige versie van 27 jul 2015 om 15:00

In de hoogtijdagen van het hoorspel, de jaren ’50 en ‘60, waren vele luistervinken aan de radio gekluisterd. Op de twee Hilversumse zenders brachten de omroepen dagelijks verschillende hoorspelen voor kinderen en volwassenen zoals Paul Vlaanderen (de straten waren uitgestorven!), Sprong in het heelal, Saskia en Jeroen en De jeugd vliegt uit.

Door de televisie kwam het hoorspel echter in het gedrang. De buis trok steeds meer geld en luisteraars weg bij de radio en het hoorspel werd de dupe. In 2004 was het hoorspel weer terug op de radio: dagelijks was bij de NPS de 360-delige hoorspelversie van Het Bureau te beluisteren: het kantoorepos van J.J. Voskuil. Het is de langstlopende hoorspelserie uit de Nederlandse omroepgeschiedenis.