TV Lab 2010

Uit B&G Wiki
Versie door Mvkooij (overleg | bijdragen) op 14 mrt 2011 om 10:57
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Periode2010
Beschikbaar in archiefBeeld en Geluid
Genreoverig
Decennia2010-2019
Lengte30' - 45'
MediumTelevisie

Omroeper

Beschrijving

Deze themaweek op Nederland 3 loopt van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 2010. In deze week krijgen programmamakers de kans vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. Alle omroepen uit het publieke bestel krijgen de kans om hun creativiteit te tonen aan het Nederlandse publiek. De kijkcijfers en een speciaal voor TV Lab samengesteld recensentenpanel van televisiekijkers bepalen mee of programma's het verdienen een vervolg te krijgen.

In het kader van deze week experimentele televisie wordt het vak van omroeper weer even een nieuw leven ingeblazen. Dit gaat wel een beetje anders dan vroeger. In één minuut kondigen zij de programma’s aan en gaan met name in op reacties die kijkers via twitter of nederland3.nl gaven op het vorige programma. Bovendien kunnen kijkers de presentator persoonlijk op zijn of haar mobiele nummer sms’en. Tijdens TV Lab gaat Nederland 3 op deze manier in gesprek met Nederland over de programma's en over onderwerpen die hierdoor worden aangezwengeld. En zo is de interactieve omroeper ontstaan.

Op maandag begint Frank Evenblij (VARA), dinsdag is het de beurt aan Ruben Nicolai (AVRO), woensdag komt Maxim Hartman (VPRO) aan bod, donderdag neemt Arie Boomsma (KRO) het stokje over en op vrijdag sluit Nicolette Kluijver (BNN) het rijtje af. De omroepers zijn dagelijks vijf tot zes keer live te zien.

De volgende programma's worden in deze week vertoond:

Achtergrondinformatie

In 2000 zendt de KRO in het kader van haar 75 jarig bestaan, het eenmalige programma TV lab (KRO) uit waarin negen talenten de kans krijgen hun pilot te presenteren aan een vakjury.

Makers

NPO