Oeuvre van Joop van den Ende

Uit B&G Wiki

Terug naar de biografie

Titel functie periode medium opmerking
Lach in de ruimte producent 1970-1971 theater Eerste revue met André van Duin. De show draait niet om Van Duin, maar om Frans van Dusschoten, in de volgende revue's worden de rollen omgekeerd.
Citroentje met suiker producent 1972-1974 televisie De opvolger van 't Schaep met de 5 pooten. Gaat vanaf 1974 door onder de titel Dur Mag Zoveel Niet (DURMAZON).
Blij blijven producent 1972-1973 theater Tweede revue van André van Duin. In deze revue heeft Van Duin voor het eerst de hoofdrol.
Dag dag heerlijke lach producent 1973-1974 televisie in '74-'75 op televisie. Showprogramma van André van Duin met sketches, liedjes en dans o.l.v. Robert Kaesen Dancers met muziek door het Revue Orkest o.l.v. Coen van Orsouw jr..
Slippers producent 1975 theater Televisieregistratie vanuit het Hofpleintheater te Rotterdam van het blijspel Slippers van Alan Ayckbourn in een vertaling van Mary Dresselhuys.
Cyrano de Bergerac producent 1975 theater Televisiebewerking van de heldenkomedie van Edmond Rostand, voor televisie bewerkt door Frits Butzelaar, toneelregie door Ko van Dijk.
André van Duin's pretmachine producent 1974-1975 theater In '75-'76 op televisie. Showprogramma van André van Duin met sketches, muziek en dans. Met medewerking van o.a. Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten.
André van Duin's lachcarrousel producent 1975-1976 theater In '76-'77 op televsie. Vijfde theaterrevue van André van Duin met liedjes en sketches, met medewerking van o.a. Frans van Dusschoten en Willeke Alberti.
Pygmalion producent 1976 theater Uitvoering toneelstuk van George Bernard Shaw over een meisje uit een sloppenwijk in Londen dat door een professor geleerd wordt fatsoenlijk te spreken.
Privé voor twee producent 1976 theater Klucht van Noël Coward in drie bedrijven, vertaald door Jeroen Krabbé.
Dit is Willeke producent 1976 televisie Showprogramma van Willeke Alberti met optredens van diverse artiesten, The Robert Kaesen Dancers, de Crocksons en het groot KRO-TV Orkest o.l.v. Harry van Hoof.
Hotel de botel producent 1976 televisie Komische serie van André van Duin als Koos Overwater in hotel Ruimzicht van zijn broer Bob waar hij zorgt voor de nodige ongelukjes m.m.v. Allard van der Scheer en André van Duin.
Mounties show producent, samenstelling 1976-1978 televisie Serie showprogramma's met sketches, afgewisseld met optredens van bekende artiesten rond het komisch duo The Mounties: Piet Bambergen en René van Vooren. Vaste medewerking door The Robert Kaesen Dancers en het Groot Tros-TV-Orkest o.l.v. Ruud Bos.
André van Duin's pretfilm producent 1976 bioscoop Film bestaat uit sketches van de revue's van André van Duin. Tussendoor interviewt Van Duin zichzelf vermomd als verschillende typetjes (boerin, tippelaar, bromfietser, kanaalzwemmer) die over zijn film oordelen.
Lach om het leven producent 1976-1978 theater Hoogtepunten uit de theaterrevue "Lach om het leven" van André van Duin opgenomen in theater Orpheus in Apeldoorn, m.m.v. Corrie van Gorp, Donald Jones, Frans van Dusschoten en de Robert Kaesen Dancers.
Marius producent 1977 televisie Deel 1 van de Marseillaanse trilogie van Marcel Pagnol, bewerkt voor televisie door Willy van Hemert.
Fanny producent 1977 televisie Deel 2 van de Marseillaanse trilogie van Marcel Pagnol, bewerkt voor televisie door Willy van Hemert.
César producent 1977 televisie Deel 3 van de Marseillaanse trilogie van Marcel Pagnol, bewerkt voor televisie door Willy van Hemert.
De André van Duin show producent 1977 televisie Showprogramma van André van Duin met sketches en muziek en de medewerking van Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten. Muzikale begeleiding door het orkest o.l.v. Koos van Beurden.
'n Vuile egoïst producent 1978 televisie Toneelvoorstelling van Françoise Dorin vanuit het Hofpleintheater te Rotterdam in een vertaling van Guus Verstraete sr..
André's kerstshow producent 1978 televisie Kerstshow met André van Duin in een decor van een gezellig bevolkt dorpsplein. Met kerstliedjes, grappen en sketches m.m.v. Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten.
Celine producent 1978 televisie Blijspel van Maria Pacome, vertaald door Mary Dresselhuys. Acteurs: Mary Dresselhuys, Jo de Meyere, Mart Gevers, Hein Boele en Liesbeth Struppert.
Corrie en haar mannen producent 1978, 1980 televisie Showprogramma van Corrie van Gorp met een aantal mannen die in haar theaterleven een grote rol hebben gespeeld: Willem Nijholt, Jaap Stobbe, Frans van Dusschoten, André van Duin en Wim Koopmans.
Bassie en Adriaan producent 1978-1997 televisie Populaire avonturenserie van de broers Bas en Aad van Toor, beter bekend als het populaire duo Bassie en Adriaan.
Dagboek van een herdershond producent 1978-1979 televisie Dramaserie in 16 delen van Willy van Hemert, gebaseerd op de kroniek Eener Parochie van Jacques Schreurs.
Moordspel (toneel) producent 1979 theater Komische thriller op het toneel, geschreven door Anthony Shaffer. Acteurs: Guus Hermus en Jeroen Krabbé.
André van Duin solo producent 1979 televisie Showprogramma rond André van Duin met liedjes en sketches, m.m.v. Frans van Dusschoten en Corrie van Gorp.
Liefde half om half producent 1979 theater Blijspel geschreven door Alan Ayckbourn en vertaald door Jeroen Krabbé over de huwelijksperikelen van twee echtparen. Opgenomen in het Hofplein-theater te Rotterdam.
André van Duin's Jubileumshow producent 1979 televisie Showprogramma gepresenteerd door Frans van Dusschoten ter gelegenheid t.g.v. André van Duins vijftienjarige artiestenjubileum met Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten als Van Duins aangevers.
De Mounties revue producent 1979 televisie Theaterrevue "Hoe maller hoe mooier" vanuit schouwburg Orpheus te Apeldoorn, m.m.v. Piet Bambergen, René van Vooren, Joke Bruijs, Donald Jones, Jaap Stobbe, Cécile Out, Diana Floodgate, The Robert Kaesen Dancers en een orkest o.l.v. Coen van Orsouw jr..
Veel liefs van Corrie producent 1979 televisie Showprogramma waarin Corrie van Gorp met sketches, dans en muziek o.l.v. Ruud Bos laat zien hoe zij het woord 'liefde' beleeft. Met o.a.: Corrie van Gorp, Bruni Heinke, Jaap Stobbe en Manfred de Graaf.
Lipstick producent 1979 televisie Toneelkomedie geschreven door Dimitri Frenkel Frank over de liefdesperikelen van twee bevriende playboys. Acteurs: Pleuni Touw, Hugo Metsers, Jules Royaards en Steye van Brandenberg.
De wonderbaarlijke genezing van Ebenezer Scrooge producent 1979 televisie Kerstmusical naar Charles Dickens over de zakenman Ebenezer Scrooge (Henk van Ulsen), die van zijn hebberigheid wordt genezen.
Spetters producent 1980 bioscoop Nederlandse speelfilm uit 1980, geregisseerd door Paul Verhoeven.
Een dag uit de dood van verdomde Lowietje producent 1980 theater Televisieregistratie van het door Walter Kous vertaalde toneelstuk ("A Day in The Death of Joe Egg") van de Engelse auteur Peter Nichols.
Corrie van Gorp: Een gouden kracht producent 1980 televisie Derde televisieshow waarin Corrie van Gorp een uitzendburo leidt en diverse beroepen invult. Muziek o.l.v. Ruud Bos.
De stoeipoes producent 1980 theater In '80 op televisie. Televisieregistratie van een blijspel van Bill Manhoff ("The Owl and the Pussycat"), vertaald door Dolf Verspoor.
Nederland 35 jaar vrij producent 1980 televisie Rechtstreekse uitzending vanuit de Haagse Houtrusthallen van het nationale jubileumprogramma t.g.v. de bevrijding van Nederland.
Flip Fluitketelshow producent 1980-1981 televisie Amusementsprogramma van André van Duin als Flip Fluitketel, m.m.v. Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten.
Gekke mensen? producent 1980 theater in '80 op televisie. Televisieregistratie van een blijspel van Alan Ayckbourn ("Absurd Person Singular") vertaald door Jeroen Krabbé.
De André van Duin Show producent 1980-1981 theater in '82 op televisie
Dag '80 - hallo '81 producent 1980-1981 televisie Nieuwjaarsinstuif, waarin gastheer André van Duin diverse bekende en onbekende Nederlanders ontvangt en waarin diverse artiesten optreden. Muziek o.l.v. Orkest Koos van Beurden.
De Corrie van Gorp show producent 1981 televisie Showprogramma met sketches, dans en liedjes, waarin Corrie van Gorp een aantal gasten ontvangt. Met medewerking van de Barrie Stevens Dancers.
De gouden buut producent 1981 televisie Verslag van een carnavalsviering in het Jaarbeurs Congresgebouw te Utrecht rondom een wedstrijd voor de beste buutredener met als prijs "De Gouden Buut".
De fabriek producent 1981 televisie Dertiendelige dramaserie geschreven door Hans Keuls over de suikerfabriek van de familie Rustenburg.
De Mini en Maxi show producent 1981 televisie Een programma mte liedjes en sketches rondom de entertainers Mini (Karel de Rooy) en Maxi (Peter de Jong), vanuit de Agnietenhof in Tiel. M.m.v. Ted de Braak, Joke Bruijs en de Tommy Shaw Dancers. TV-orkest o.l.v. Tonny Eyk.
Voorbij, voorbij producent 1981 televisie Televisiefilm uit 1981 van regisseur Paul Verhoeven. De film is ook bekend onder de internationale titel All Things Pass.
Het beste van André producent 1981 televisie Amusementsprogramma gepresenteerd door Meneer en Mevrouw De Bok. Bestaat uit herhalingen van stukjes uit de Flip Fluitketelshows.
Ik ben Joep Meloen producent 1981 bioscoop Nederlandse film uit 1981, geregisseerd door Guus Verstraete jr..
Op en top André / 60 jaar Tuschinski producent 1981 televisie Amusementsprogramma rondom de première van André van Duins film 'Ik ben Joep Meloen'.
Boem-Boem producent 1982 televisie Televisiemusical over het leven van Nellie (een arm meisje) en Walter (een rijke jongen). Met m.m.v. o.a. André van Duin, Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten.
Udo '82 producent 1982 televisie Liedjesspecial van Udo Jürgens voor de KRO opgenomen met een selectie van zijn nieuwste liedjes.
Wie is wie (World War 2 1/2) producent 1982 theater Televisieregistratie van een blijspel van Roger O. Hirson in een vertaling van Jules Royaards, vanuit Theater Gooiland in Hilversum.
KRO's muziekparade producent 1982 televisie Programma met lichte muziek waarin optredens van voornamelijk Duitse artiesten. Presentatie door Dennie Christian.
Harold & Maude producent 1982 theater Televisieregistratie van het toneelstuk "Harold & Maude" van Colin Higgins, bewerkt door Jean Claude Carrière en vertaald door Mary Dresselhuys.
De boezemvriend producent 1982 bioscoop Nederlandse film gebaseerd op het toneelstuk 'De revisor' van Nikolaj Gogol, in een scenario van Dimitri Frenkel Frank.
André's comedy parade producent 1982-1985 televisie Show waarin André van Duin diverse sketches speelt met Corrie van Gorp, Frans van Dusschoten, Hans Otjes en Hans Leendertse.
De Weg producent 1983 televisie Televisiedrama in twaalf delen, geschreven en geregisseerd door Willy van Hemert, over de lotgevallen van het gezin van een wegenbouwer in de jaren '60.
De Zwarte Ruiter producent 1983 bioscoop De Zwarte Ruiter is een Nederlandse avonturenfilm uit 1983 onder regie van Wim Verstappen.
Herfst in Riga producent 1983 theater Televisiebewerking van het toneelstuk "Herfst in Riga" van Alexej Arbusow, vertaald door Peggy de Brij.
Dikke vrienden producent 1983 theater Televisieregistratie van een klucht van Stanley Price in een vertaling van Jules Royaards.
KRO zomeravondshow producent 1983 televisie Serie muziekprogramma's, gepresenteerd door Henny Huisman, vanuit een bekende locatie in Nederland waarin amateurs liedjes van bekende artiesten playbacken en daarmee strijden om de KRO-Playbacktrofee.
Herenstraat 10 producent 1983-1984 televisie Zevendelige dramaserie geschreven door John van de Rest en Hans Keuls over het familiebedrijf Van Laar, wijnkopers sinds 1890, dat failliet dreigt te gaan.
De tele theater show producent 1983-1984 theater in '85-'86 op televisie. Registratie van de theatervoorstelling 'Tele-theater show' van André van Duin, m.m.v. Frans van Dusschoten, Corrie van Gorp, Hans Leendertse en The Barrie Stevens Dancers.
Playbackshow producent 1983-1985 televisie Muziekprogramma gepresenteerd door Henny Huisman, waarin deelnemers liedjes van bekende artiesten playbacken of begeleid door de originele muziek op band, live nazingen (soundmix).
Dag '83 - hallo '84 producent 1983-1984 televisie Rechtstreeks oudejaarsavondprogramma vanuit de Rai in Amsterdam, waarin gastheer André van Duin diverse bekende en onbekende Nederlanders ontvangt, met sketches en optredens van artiesten. Muzikale begeleiding o.l.v. Orkest Harry van Hoof.
Cruijff & co producent 1984 televisie Achtdelige serie waarin Johan Cruijff geassisteerd door Dieuwertje Blok, uitleg geeft over bepaalde onderdelen van het voetbalspel. Muziek door Tonny Eyk.
Gouden vijver producent 1984 theater Uitvoering van het toneelstuk 'Gouden Vijver', geschtreven door Ernest Thompson.
Het gulden schot producent 1984 televisie Een éénmalige terugkeer van dit spel- en showprogramma ter gelegenheid van de Nationale Hartweek, gepresenteerd door Henny Huisman. M.m.v de Barrie Stevens Dancers en met optredens van diverse artiesten.
Stille Nacht (toneel) producent 1984 theater Stille Nacht ("Josef und Maria") van Peter Turrini Vrije onder regie van Henk van Ulsen met in de hoofdrol Mary Dresselhuys en Jan Retèl.
André's jubileum revue producent 1984-1985 theater In '86 op televisie. Hoogtepunten uit de André van Duin jubileumrevue "Een reis om de wereld in honderdtachtig minuten".
1-2-3-show producent 1984-1986 televisie Spel- en showprogramma ten bate van wisselende goede doelen, gepresenteerd door Rudi Carrell en vanaf 1984 door Ted de Braak. M.m.v. de Barrie Stevens Dancers en optredens van diverse artiesten.
And're André producent 1985 televisie  
Zonnebloemgala producent 1985 televisie Rechtstreeks schakelprogramma vanuit Aalsmeer, Muntendam, Eindhoven en Rees (Duitsland) t.b.v stichting de Zonnebloem, een zelfstandige stichting die zich ten doel stelt het leven voor langdurig zieken en gehandicapten aangenamer te maken.
De sprong producent 1985 theater Televisiebewerking van het toneelstuk van Larry Fineberg ("Eve"), vertaling en bewerking door Mary Dresselhuys.
Mini playbackshow producent 1985-1998 televisie Kindervariant van de Playbackshow waarbij kinderen hun idool imiteren. Presentatie door Henny Huisman.
Showbizzquiz producent 1985-1986 televisie Show- en spelprogramma waarin kandidaten worden getest op hun kennis van theater, film, revue en televisie. Presentatie door Ron Brandsteder.
De appelgaard producent 1985-1986 televisie Twaalfdelige dramaserie geschreven en geregisseerd door Willy van Hemert, over het leven van Margot van Langevelt in en om haar geboortehuis ‘De Appelgaard’in de Betuwe.
Mini en Maxi: Sprakeloos producent 1986 televisie Registratie van een gedeelte van het theaterprogramma waarmee Mini (Karel de Rooy) en Maxi (Peter de Jong) door het land hebben gereisd.
Mini en Maxi: Het concert producent 1986 televisie Persiflage op een concert door Karel de Rooy en Peter de Jong uitgevoerd in het Concertgebouw te Amsterdam. Hierin bespelen zij diverse muziekinstrumenten op een komische manier.
Animal crackers producent 1986 televisie Serie programmma’s van André van Duin met beelden van verschillende dieren, meestal in een dierentuin, die voorzien zijn van komische stemmetjes en geluiden.
De smokkelaar producent 1986 televisie Televisiebewerking in drie delen van de Nederlandse speelfilm De Zwarte Ruiter.
Dossier Verhulst producent 1986-1987 televisie Televisiedrama in twaalf delen geschreven door Hans Keuls.
Wedden dat...? producent 1986-1997 televisie Spelprogramma waarin weddenschappen centraal staan. Een panel met bekende personen moet raden of de door hen meegebrachte gasten een bepaalde prestatie wel of niet kunnen verrichten. Presentatie door Jos Brink, geassisteerd door Sandra Reemer en later door Myrna Goossen.
Soundmixshow, Soundmix-playbackshow producent 1986-1999 televisie Serie muziekprogramma's gepresenteerd door Henny Huisman waarin kandidaten tegen elkaar uitkomen door live hun idool te imiteren.
De Story van de Soundmix-Playbackshow producent 1987 televisie Hoogtepunten uit vijf jaar "Soundmix-playbackshow", een programma waarin kandidaten tegen elkaar uitkomen door hun idool te imiteren d.m.v. playbacken of live te zingen. Presentatie: Henny Huisman.
Moordspel producent 1987 televisie Spelprogramma gepresenteerd door Ron Brandsteder waarin een panel bestaande uit bekende Nederlanders en het publiek een 'moord' moeten oplossen. Deze moord wordt gepleegd in een televisiespel, een speciaal voor Moordspel geschreven toneelproductie.
Op dolle toeren producent 1987 televisie Persiflage op het programma Op volle toeren van presentator Chiel Montagne. In het programma persifleert André van Duin de presentator en kondigt een zestal videoclips aan.
Nationale CD-awards 1987 producent 1987 televisie Rechtstreekse uitzending i.s.m. de Stichting Nederlandse Platentiendaagse van de uitreiking van de CD-Awards aan bekende Nederlandse artiesten. Met optredens van genomineerde artiesten, gast-artiesten en de overhandiging van de Memory Award aan de weduwe van Willy Alberti. Presentatie: Henny Huisman.
André van Duin zingt producent 1987 televisie André van Duin zingt een selectie van bekende Perry Como-liedjes in een Nederlandse bewerking. De liedjes worden afgewisseld door korte sketches met Simone Kleinsma en Hans Otjes.
KRO's boven m'n pet show producent 1987 televisie Serie showprogramma's over magie en mysterie. Met optredens van illusionisten, muzikale gasten, mensen die mysterieuze voorwerpen tonen en over onbegrijpelijk voorvallen in hun leven vertellen. Prestentatie Ted de Braak, m.m.v. showballet Barrie Stevens Dancers.
Vijftig jaar Foster Parents Plan producent 1987 televisie Jubileumprogramma vanuit het Congresgebouw in Den Haag t.g.v. het vijftigjarig bestaan van het Foster Parents Plan, o.a. met optredens van diverse artiesten.
De moordspeldansers producent 1987 televisie Hoogtepunten van het showballet "De Brian Rogers Dancers" uit de vijf afleveringen van het spelprogramma Moordspel.
Sandra, the best of my love producent 1987 televisie Muziekprogramma rond Sandra Reemer waarin zij diverse liedjes zingt, afgewisseld met korte reacties door bekende Nederlandse artiesten en shots uit haar leven.
De Ep Oorklep show producent 1987 televisie Zevendelige comedyserie vanuit hotel/café "Het feestpaleis" waar directeur Frans van Dusschoten en hotelgasten André van Duin, Hans Otjes, Lucie de Lange en diverse bekende Nederlanders allerlei sketches spelen, liedjes zingen en grappen uithalen.
Gala van de eeuw producent 1987 televisie Televisieregistratie van het gala t.g.v. het honderdjarig bestaan van het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, dat werd bijgewoond door koningin Beatrix en prins Claus. M.m.v. vele bekende Nederlandse artiesten en orkest The Sky Masters o.l.v. Tonny Eyk.
Ron's Honeymoon quiz producent 1987-1989 televisie Serie programma's, gepresenteerd door Ron Brandsteder, waarin drie paren meespelen die pas getrouwd zijn of al een jubileum achter de rug hebben. De kandidaten komen in bruidskleding en moeten vragen beantwoorden waaruit blijkt hoe goed of hoe slecht zij elkaar kennen.
100 jaar Carré producent 1987-1989 theater in '90-'91 op televisie
Los vast TV producent (v.a. 1988) 1987-1988 televisie Muziekprogramma met live-optredens van artiesten, gepresenteerd door Jan Rietman. M.m.v. de Los Vast Band, Ferry de Groot als Toon Lichtkogel en een showballet.
Sterrenplaybackshow producent 1987-1997 televisie Sterrenversie van de talentenjacht waarin bekende Nederlanders hun idool imiteren. Een jury beoordeelt de kandidaten. Het gaat in deze sterrenversie niet om de winst maar om het goede doel.
Compilatie CD-award 1987 producent 1988 televisie Een selectie uit de hoogtepunten van de in 1987 uitgezonden verkiezing van de meest populaire cd-artiest(en). Met optredens (playback) van de genomineerden.
Voor het doek op gaat producent 1988 televisie Programma waarin Ivo Niehe met André van Duin praat over zijn nieuwe revue, die in het teken staat van het 100-jarig bestaan van theater Carré, en over het 100-jarig bestaan van de revue in Nederland.
Haal het doek maar op producent 1988 televisie  
Surprise show producent 1988-2001 televisie Showprogramma waarin presentator Henny Huisman mensen verrast door één van hun liefste wensen te vervullen. M.m.v. Jan Rietman.
Alles in de hand producent 1988 televisie Achtdelig programma over handlijnkunde, gepresenteerd door Ralph Inbar m.m.v. Edo Sprong, handanalist. Diverse gasten laten hun hand lezen en krijgen uitleg en advies over hun karakters en relatieproblemen.
Een bijzonder prettig vergezicht producent 1988 theater Blijspel geschreven door Paul Haenen t.g.v de tachtigste verjaardag van Mary Dresselhuys, over de vriendschap tussen een oudere en een jongere vrouw, die door middel van therapeutische rollenspel hun knellende herinneringen laten leven. Met Mary Dresselhuys, Leen Jongewaard en Petra Laseur.
Screentest producent 1988 televisie Serie van vier programma’s waarin Han van der Meer journalistiek televisietalent zoekt. Drie kandidaten maken een korte reportage over een bekende Nederlander, interviewen hem en worden beoordeeld door zowel een vakjury als een publieksjury.
Voor het doek op gaat producent 1988 televisie  
Way of Life magazine producent 1988 televisie Serie televisiemagazines, waarin Ton Fagel in het kader van de actie "gezonder eten, bewegen en leven" gasten ontvangt in zijn studiokeuken.
Julio Iglesias in concert producent 1988 televisie Special over de zanger Julio Iglesias waarbij hij een aantal van zijn nummers zingt. Tussendoor praat Sandra Reemer met hem over verschillende aspecten van zijn carrière en privéleven.
Liesbeth List en de Jan Rietman Superband producent 1988 televisie Concert van de zangeres Liesbeth List in het kader van het Knokke Star Festival te Knokke. Ze wordt hierbij begeleid door pianist Jan Rietman en zijn Jan Rietman Superband.
Showmasters producent 1988 televisie Sandra Reemer test drie kandidaten op hun grote passie: het presenteren van een televisieprogramma. Aan de hand van verschillende spelopdrachten moet blijken of zij geschikt zijn voor het vak.
Wall Street Crash producent 1989 televisie Registratie van de "No strings attached"-tour van de zanggroep Wall Street Crash in Schouwburg Het Casino in Den Bosch.
Eerlijk zeggen producent 1989 televisie Serie spelletjesprogramma's, gepresenteerd door Jan ten Hoopen, waarin vier wisselende panelleden a.d.h.v. gespeelde scènes worden geconfronteerd met een bepaald dilemma. M.m.v. een speciale gast en een optreden van een bekende artiest of groep.
Hartengala producent 1989 televisie Speciale aflevering van de Sterrenplaybackshow i.h.k.v. de nationale collecteweek van de Nederlandse Hartstichting vanuit het Congrescentrum in Den Haag. Gepresenteerd door Henny Huisman.
Solo voor een kind producent 1989 televisie Serie van vier muziekprogramma's voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar i.s.m. Foster Parents Plan gepresenteerd door Ivo Niehe. Het concours bestaat uit drie voorronden waarin steeds een ander instrument centraal staat, en een finale.
Gala voor André producent 1989 televisie Amusementsprogramma, t.g.v. het 25-jarig artiestenjubileum van André van Duin, waarin diverse artiesten een ode aan Van Duin brengen, o.a. d.m.v. optredens. Presentatie door Ivo Niehe.
Andre van Duin Revue 1989 producent 1989-1990 televisie Uitgezonden in 1990 en 1991. Show uit seizoen 1989-1990 met sketches, dansjes en liedjes van revueartiesten André van Duin, Frans van Dusschoten, Simone Kleinsma, Hans Otjes en de Brian Rogers Dancers.
Spijkerhoek producent 1989-1993 televisie Serie over de families Van de Akker en Chaiavelli die wonen aan het plein Spijkerhoek in een rustig provinciestadje, waar toch genoeg te beleven blijkt. Deze basis vormt de eerste poging tot een Nederlandse soap, uitgezonden van 1988 tot 1993.
Liedjes uit de Ep Oorklep show producent 1990 televisie Muzikale hoogtepunten uit het in 1986/87 uitgezonden programma. M.m.v. oa. André van Duin, Hans Otjes, Simone Kleinsma, Dick Rienstra en Piet Ekel.
Media-mangel producent 1990 televisie Wegtrekkers en Animal Crackers verhuist met André van Duin mee naar RTL Véronique, de naam verandert in Media-mangel.
Pretfabriek producent 1990-1991 theater In '92 op televisie. Twaalfde revue van André van Duin en Frans van Dusschoten.
Wie ben ik? producent 1990-2001 televisie André van Duin en Ron Brandsteder spelen met twee gasten als team tegen elkaar. De deelnemers moeten raden wie, wat of waar ze zijn door al dan niet behulpzame doch vaak dubbelzinnige aanwijzingen van de tegenpartij.
Jaap Aap show producent 1991 televisie Nadat André van Duin gestopt is bij de TROS en begonnen is bij RTL Veronique wordt de naam van het programma Wegtrekkers en Animal Crackers veranderd in Media-mangel. Niet veel later vindt wederom een naamswijziging plaats en gaat het programma verder als de Jaap Aap show.
Blackout producent 1991 televisie Woordspelprogramma gepresenteerd door Bert van Leeuwen gespeeld met twee teams met in elk team één bekende en één onbekende Nederlander.
Tijd voor theater producent 1991-1993 theater Dertiende revue van André van Duin en Frans van Dusschoten, en de laatste van Van Dusschoten.
Vrienden voor het leven producent 1991-1995 televisie Comedyserie over een jong stel dat samenwoont en probeert een modern gezin te zijn.
Liefde op het eerste gezicht producent 1991-1996 televisie Datingprogramma waarin zes deelnemers, drie mannen en drie vrouwen, zich in zes vragen van hun beste kant laten zien. Nadat alle vragen zijn gesteld kiezen de kandidaten hun gewenste partner.
Bureau Kruislaan producent 1992-1995 televisie Nederlandse politieserie, gebaseerd op de Engelse serie The Bill. De serie loopt van 1992 tot 1995. Het laat de dagelijkse beslommeringen zien op een politiebureau in de wijk Watergraafsmeer in Amsterdam.
Oude liefdes producent 1992 televisie Serie spelprogramma's, gepresenteerd door Frank Kramer, waarin mensen moeten raden wie de oude liefde is van hun huidige partner en die van een bekende Nederlander.
Het Nationale Bevrijdingsfeest producent 1992 televisie Vanuit het Koninklijk Theater Carré presenteert Ivo Niehe de Nationale 5 mei-viering waaraan een keur van Nederlandse artiesten meewerken, begeleid door Het Metropole Orkest o.l.v. Jurre Haanstra.
De gouden Televizierring samensteller, eindredacteur 1992 televisie Live verslag van de feestelijke uitreiking van de Televizierpublieksprijzen.
Goede tijden slechte tijden producent 1992-1993 televisie Eerste Nederlandse dagelijkse soap gestart op 1 oktober 1990, gebaseerd op het Australische The restless years. Aanvankelijk worden de scripts vertaald maar al snel ontwikkelen de schrijvers eigen verhaallijnen rondom het fictieve stadje Meerdijk.
In de hoofdrol producent 1992-1993 televisie Mies Bouwman verrast een bekende Nederlander met belangrijke en opmerkelijke personen uit zijn of haar leven.
Zonder Ernst producent 1992-1998 televisie Comedyserie waarin drie generaties vrouwen onder één dak wonen. Jet Valkenburg is nog niet zo lang weduwe en moet wennen aan een leven zonder Ernst, haar man.
Lach mee met André producent 1993 televisie Serie van negen afleveringen met terugblikken op de televisie- en theatershows van André van Duin uit de periode 1974-1990. Elke aflevering wordt door een bekende TROS-persoonlijkheid gepresenteerd.
Vrouwenvleugel producent 1993-1995 televisie Spraakmakende dramaserie rond het leven op de vrouwenvleugel van een gevangenis waarin een tiental vrouwen vastzit voor uiteenlopende vergrijpen. Geschreven door Marjan Berk.
De medleys producent 1993 televisie Liedjesprogramma van André van Duin. De liedjes zijn afkomstig uit De Van Duin show.
De Van Duin show producent 1993-1994 televisie In deze show speelt André van Duin diverse typetjes. Er worden dertien afleveringen gemaakt en één best of.
I.S.C.H.A. producent 1993-1994 televisie Late-night show waarin Ischa Meijer in geheel eigen stijl bekende Nederlanders interviewt. In de gesprekken is het met name Ischa zelf die prominent aanwezig is.
Het zonnetje in huis producent 1993-2003 televisie Comedy over de belevenissen van Piet Bovenkerk (Johnny Kraaykamp sr), zijn zoon Erik (Johnny Kraaykamp jr) en schoondochter Catherina (Martine Bijl).
Van Duin op zijn best producent 1994 televisie Serie van vier programma's met hoogtepunten uit de shows van André van Duin die tot dan toe zijn uitgezonden bij RTL4.
Bij Van Duin producent 1994-1995 televisie André van Duin ontvangt bijzondere mensen en bekende Nederlanders.
Onderweg naar morgen producent 1994-2010 televisie Dagelijkse soapserie uitgezonden vanaf 3 januari 1994 over de verwikkelingen binnen en tussen de families Reitsema en Couwenberg. De serie is gebaseerd op de Amerikaanse serie 'Ryan's Hope'.
U beslist! producent 1995 televisie Serie programma's gepresenteerd door Koos Postema waarin kijkers en het publiek in de studio zich buigen over morele dillema's die worden aangekaart in korte filmpjes waarvan de kijkers de afloop bepalen.
Wat schuift 't producent 1995 televisie Een van de vele internationale remakes van de succesvolle Britse sitcom Only fools and horses.
Hoe zit dat? producent 1995 televisie Serie wekelijkse spelletjesprogramma's waarin een panel bestaande uit presentator Jos Brink, panellid Simone Kleinsma en een wisselend gastpanellid, in drie ronden proberen te raden welke relatie er bestaat tussen de gasten a.d.h.v. limerickregels.
20 plus producent 1995 televisie Reality drama in de trant van het op dat moment populaire The real world van MTV. Centraal staan 6 jonge mensen die elke zondag elkaar in hun stamcafé Thijm in Amsterdam ontmoeten om elkaar bij te praten over liefde, carrière, seks en relaties.
De André en Loretta show producent 1995 televisie In het weekend van 8, 9 en 10 september 1995 maken André van Duin en Loretta Schrijver samen een show t.b.v. het Wereld Natuur Fonds.
Kink in de kabel (klucht) producent 1995 televisie Klucht geschreven door Ray Cooney (Run for your wife), vertaald en bewerkt door John Lanting.
M'n dochter en ik producent 1995-1996 televisie De serie is een Nederlandse bewerking van de Engelse comedy ‘Me and my girl’ door Coot van Doesburgh en Edwin de Vries, die ook de hoofdrol in de serie speelt.
De André van Duin show producent 1995-1998 televisie  
Uhhh...vergeet je tandenborstel niet! producent 1995-1999 televisie Drukke grotendeels geimproviseerde spelshow waarin twee mensen een reis kunnen winnen. Via de meest vreemde spelletjes worden de verschillende kandidaten uit het publiek geselecteerd.
De winkel producent 1996 televisie Dramaserie geschreven door Marjan Berk op RTL4 over de dagelijkse beslommeringen in de bloemenwinkel van de familie De Vries.
De beste Ischa's producent 1996 televisie Serie herhalingen van de praatprogramma's I.S.C.H.A. van Ischa Meijer.
Who's talking producent 1996-1998 televisie Amusementsprogramma met Rolf Wouters waarin gesprekken voor de verborgen camera centraal staan.
Goudkust producent 1996-2001 televisie Derde Nederlandse soap, uitgezonden tussen 11 maart 1996 en 28 februari 2001. Goudkust is de eerste Nederlandse soap waarin tijdsprongen zijn gemaakt.
Kees & Co producent 1997-2006 televisie Comedy rondom Kees (Simone Kleinsma), haar man Ben (Rik Hoogendoorn) en haar twee kinderen. De serie is gebaseerd op het Engelse BBC-succes 2point4 Children en is voor Nederland bewerkt en vertaald door Martine Bijl.
Van Duin en Grandioos producent 1998 televisie Amusementsprogramma gepresenteerd door André van Duin in de rol van Koos Grandioos. Het programma bestaat uit fragmenten van het beste uit De André van Duin show.
André's comedy club producent 1998-1999 televisie Programma van André van Duin gevuld met sketches en gesprekken. In het programma speelt Van Duin in verschillende sketches met bekende Nederlanders als tegenspeler.
Blauw blauw producent 1999-2004 televisie Nederlandse politieserie naar een idee van Johan Nijenhuis. Het politiebureau in de Amsterdamse volkswijk De Pijp is de plaats van waaruit de rechercheurs Paul (Rick Engelkes), Karin (Devika Strooker) en Wim (Johnny Kraaykamp jr) de misdaad bestrijden.
10 jaar André van Duin producent 1999 televisie In de 11 afleveringen die gemaakt zijn van het programma 10 jaar André van Duin komen de leukste sketches, liedjes en interviews langs die André van Duin bij RTL4 heeft gemaakt.
In Holland staat een huis producent 1998-2006 televisie Programma op RTL4 gebaseerd op het BBC-programma 'Changing rooms'. Presentatie door Martijn Krabbé.
Kiezen of delen uitvoerend producent 2000 televisie Wekelijks spelprogramma gepresenteerd door Martijn Krabbé waarin twaalf koppels strijden om een felbegeerde plaats in de finale.
Win een sponsor producent 2000 televisie  
André op z'n best producent 2000-2003 televisie In de 36 afleveringen die gemaakt zijn van het programma komen de leukste sketches, liedjes en interviews langs die André van Duin bij RTL4 heeft gemaakt.
Studio Spaan producent 2000-2003 televisie Satirisch programma over voetbal, aanvankelijk vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam, later vanuit de studio. Henk Spaan ontvangt verschillende gasten uit de voetballerij, volgt actuele gebeurtenissen en laat opvallende reportages zien.
Wilhelmina producent 2001 televisie Dramaserie in vier delen gebaseerd op het toneelstuk 'Wilhelmina, je maintiendrai' van Ton Vorstenbosch.
In Holland ligt een tuin producent 2001 televisie Programma gepresenteerd door Martijn Krabbé waarbij tuinen van mensen onder handen worden genomen.
André van Duin Jubileumshow producent 2004-2005 televisie Veertiende revue van André van Duin. Na een afwezigheid van meer dan tien jaar gaat Van Duin weer met de revue het theater in.
Allemaal theater producent, samensteller, idee 2004 televisie Twaalfdelige documentaireserie gepresenteerd door Jeroen Krabbé over de magie van theater en acteren en de ontwikkeling van het Nederlands theater van 1945 tot heden.
Musicals in Ahoy: Musical meets movie producent 2004 televisie Tweedelige registratie van het concert 'Musicals in Ahoy' met de muzikale hoogtepunten uit diverse speelfilms en musicals.
25 jaar Beatrix - Dit is een land om lief te hebben producent 2005 televisie Rechtstreeks amusementsprogramma vanaf het Malieveld in Den Haag t.g.v. het vijfentwintigjarig regeringsjubileum van koningin Beatrix op Koninginnedag 2005.
André van Duin Show producent 2006 televisie De André van Duin Show 2006 is de vijftiende revue van André van Duin.
De André van Duin show producent 2007 televisie Zesdelige serie met de beste sketches en liedjes uit de André van Duin Jubileumshow en de André van Duin Show.
André van Duins nieuwe revue producent 2007-2008 theater Tweedelige registratrie van de theatervoorstelling 'André van Duin's nieuwe revue', de zestiende revue van André van Duin. Begeleid door een live orkest o.l.v. Kino Haitsma, een showballet en met medewerking van Ron Brandsteder en Ferry de Groot.
Allemaal film samensteller, idee 2007 televisie Negendelige serie in navolging van de serie Allemaal theater waarin zestig jaar Nederlandse film centraal staat. Presentatie door Jeroen Krabbé.
Simone's songs at Christmas producent 2009 televisie Muzikaal programma rond zangeres Simone Kleinsma waarin ze liedjes zingt in kerstsfeer afgewisseld met fragmenten waarin ze geïnterviewd wordt door Cornald Maas. Muzikale begeleiding door een orkest o.l.v. dirigent Mike Schäperclaus.
Boeing boeing producent 2009 theater Registratie van de klucht van Marc Camoletti over de flamboyante Bernard die verloofd is met drie verschillende stewardessen: Janet, Gina en Heidi.
Ciske de Rat - de musical producent 2010 theater Televisieregistratie van de 'Ciske de Rat - de musical', gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker, in de bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen.
Ja hoor, daar is ie weer! producent 2011-2013 theater Tweedelige registratie van André van Duin's zeventiende revue, een twee jaar durende Theatershow 'Ja hoor... daar is ie weer! (2011-2013) onder muzikale leiding van Bernd van den Bos.

Terug naar de biografie